Blyblomma bland andra

Det har verkligen varit blyblommans år i år. Den älskar denna värmebölja och växer så det knakar. Med facit i hand skulle jag ha vågat klippa tillbaka den ännu mer och fått den tätare.

Den ena krukan står vid ett stånd solhattar och blyblomman blandar sig ogenerat med vännerna.Men vackrast är kanske blommorna i stilstudie.Så eleganta och så skira.Ljusblått och rosa, är det inte för gulligt.Och är det inte solhattar i bakgrunden så är det rosa pelargoner. (Pelargonerna trivs också väldigt, väldigt bra denna sommar. Det blir kanske ett annat inlägg.)


 ♥ ♥ ♥ 
               ♥ ♥ ♥

7 kommentarer:

 1. Färgen är helt ljuvlig...älskar den! Är den svår att sköta tro?
  Värmen och solen bara fortsätter. Inte en droppe regn här sen i maj...
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 2. Hej Charlotta!
  Den har en vacker blå färg. Vi har fått regn tre dagar i följd, känns helt underbart.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera
 3. Fint att se hur den väver sig in men stilstudierna är så fina... Blyblommma står på önskelistan hos mig :) Den åker högre upp när jag ser dina bilder.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 4. Hej Charlotta!
  Här har du ytterligare en blyblommefantast. Jag har haft min i många år nu och jag har också tagit skott och satt en till, för att ha som reserv om moderplantan skulle dö av någon anledning. Men dom är tåliga. Jag har tagit mod till mig och klippt min mer och mer för varje år och dom blir bara finare av det. Så härligt det var att se dom med solhattarna. Min står i ett spaljebord i uterummet där den klänger uppåt väggarna. När vi var i Sydafrika så använde dom blyblommorna som häckväxt, ungefär på samma sätt som buxbom. Hel otroligt.

  Ha en fortsatt bra vecka!
  /Anita

  SvaraRadera
 5. Hej Charlotta

  Bra billeder og text! Man blir inspirerat!
  Och tack för det!

  Ha en trevlig kväll

  SvaraRadera
 6. Den var nydelig vakker. Ikke sett den før. Er det en staude og tåler den mye? Jeg er i sone 4/5.

  Jannicke

  SvaraRadera
 7. Blyblomma... där lärde jag mig nåt. Rätt lik höstfloxen i blomman och märklig blå färg. Verkligen jättesöt tillsammans med rosa. Påminner mig om en favoritklänning i samma färger jag hade.
  Alt gott
  /Anette

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.