Fönster mot yttervärlden

Tillbringar semestern med att vaka och vattna. Och trots värmen så njuter jag av ledigheten och av att bara få vara hemma i trädgården hela dagarna. Små fönster mot omvärlden blir vackra fotomotiv.
Det är varmt, men lugnt och skönt och i år är jag inte direkt ledsen över att skogen och grannarnas stora träd skuggar.

Det var ändå en fasa när vattenpumpen lade av igår... Inget vatten!!! Först fick jag trädgårdspanik, sedan kom jag på att jag inte kan duscha, inte spola på toaletten, inte dricka ett glas vatten från kranen... Det sista problemet löstes med att en del av innehållet i hydroforen tappades på kannor och ställdes i kylskåpet. Det näst sista problemet löstes med hinkar från den grävda brunnen som inte har sinat. Dusch är ju ingen jättepanik så länge man bara är hemma och inte träffar folk... ;)

Paniken av att inte kunna vattna trädgårdsland och krukor stillades när elektrikern kom och lagade felet idag. (Visade sig vara en felmonterad elkabel som hade skavts av när pumpen rört sig.)Till helgen spår de 15-20 mm regn, fördelat över två dagar. Det ser vi verkligen fram emot.

Ha det gott!
♥ ♥ ♥

4 kommentarer:

 1. Åh, håller tummarna för att du får lite regn där du bor! Sannerligen skönt med skugga denna heta sommar.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 2. Hej Charlotta!
  Tur det löste sig med vattnet. Härliga bilder. Vi får hoppas att det kommer regn snart, igår hade vi 32 grader, och det ser ut att bli lite varmare idag.
  Ha det bra /Marika

  SvaraRadera
 3. Puh! Vilken tur att det löste sig med vattnet. Jag njuter av dina bilder. Älskar inramningarna och känslan av att bara ana vad som döljer sig bortom ramarna. Vi hoppas också på regn i helgen, följer varje prognos med spänning. Hoppas, hoppas!

  Ha en bra dag!
  /Anita

  SvaraRadera
 4. Skönt att det ordnade sig så snabbt med vattnet! Jag har två stora tio liters bunkar med destillerat vatten i förrådet, plomberade, de delades ut en gång då det var vattenläcka på orten o vi inte hade vattentillgång. Kan vara bra att ha även om jag inte behövde dem just då. Jag är glad över att slippa arbeta eller vara tvungen att vara skärpt i värmen, för nog känner man sig ganska matt och mosig.
  Här har man redan petat i prognosen så nu kommer regnet på söndag o bara halva mängden vatten. Tror dom hinner ta bort det lilla också...innan helgen nalkas. Trevlig helg i alla fall, du får sörpla mycket vatten

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.