Pärlemorskimrande


Tidigare har jag bara haft den silverstreckade pärlemorfjärilen i trädgården. De är stora och relativt oskygga. Hannen med tydliga svarta streck på ovansidan, båda med silverfärgade streck på undersidan.



 


Om någon annan sorts pärlemorfjäril har flimrat förbi tidigare år har jag inte lyckats fota den. Men i år har lyckan vänt. Skogspärlemorfjärilen har varit här flera gånger. Kännetecknet är de mörkare fläckarna mellan de två raderna av pärlemorfläckar på undersidan. Den är väldigt skygg och rastlös och det krävs både tur och tålamod för att få bra bilder på den.



 


Och idag kom också en strålande vacker storfläckig pärlemorfjäril hit.


 


Solhattarna gör verkligen själ för epitetet fjärilsmagneter.



Annars går semesterdagarna åt att leta skugga och rensa upp i rabatterna. När det känns som att allt slokar och är halvvisset så är det lätt att fatta beslut om att gräva upp och gräva om. Till hösten kommer jag att ha massor av "hål" i planteringarna för nya bekantskaper.

♥ ♥ ♥


1 kommentar:

  1. Hej Charlotta!
    Så fina bilder du tagit av vackra fjärilar. Det har kommit fler på besök här också, men har inte lyckats fånga dem på bild, kameran var inne, och när jag kom ut hade de fladdrat vidare.
    Ha det fint /Marika

    SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.