Fjärilar

Det har varit ont om dem i år. Några enstaka citronfjärilar i våras, några nässelfjärilar. En amiral minns jag att jag sett. Kålfjärilar måste ha flugit förbi, för larverna tuggar som vanligt på kärleksörten... Kanske har det helt enkelt varit för torrt.

I helgen har jag fångat två av de få på bild. En JÄTTESTOR aspfjäril, som mellanlandat på yttertrappan,och en jättenervös slåttergräsfjäril som inte ville sitta kvar inom fotoavstånd men som jag "lurade" genom att byta till teleobjektivet.  (Skärpan ligger ändå inte riktigt rätt... kanske är jag ostadig på handen? Jag kan tydligen varken lita på hand eller öga längre, får överlåta mer och mer arbete på kameran.)Snart slår lavendeln ut och bolltistlarna och solhattarna och anisisopen och förhoppningsvis mina nya temyntor.  När andra generationen kommer så är i alla fall bordet dukat åt fjärilarna.


6 kommentarer:

 1. Vad vacker den är! Jag tycker också det varit ont om fjärilar. Jag tycker du lyckades ganska bra med bild nr 2, fast du är självkritisk och med de bilder du tar kan jag hålla med om att du har lyckats ännu bättre. Men ville den inte sitta stilla så.

  SvaraRadera
 2. Jag saknar också fjärilarna. Men de blommor som slagit ut kanske inte passar. Håller med om att de kan vara svårfångade men du fick fina bilder i alla fall.

  När jag använder teleobjektivet måste jag ha stöd mot något - klarar inte av att ta bilder "för hand" längre. När det gäller att ställa in skärpan litar jag inte riktigt på kameran. Jag har så få sensorer, som inte alltid lägger skärpan där jag vill ha den - har därför kopplat bort autofokusen.

  SvaraRadera
 3. Underbara bilder....dom är svåra att fånga med kameran men du har lyckats superbra....=)

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 4. Jag förstår att fjärilar är viktiga för naturen och växterna, men jag tycker de är ganska otäcka...

  SvaraRadera
 5. Hej, då måste det ha varit den jag såg i går, aspfjäril, såg något svart som satte sig, den var jättestor, dubbelt mot vad fjärilar brukar vara tyckte jag!
  Tack för din kommentar hos mig, visst kan katter säkert leva ett gott liv utan vissa tänder, har bara dåligt samvete för att jag inte begrep vad aptitlösheten berodde på....jag som morrade åt honom när han inte åt torrfodret...han hade ju ont stackarn.
  Ha en fin sommarvecka

  SvaraRadera
 6. Den där aspfjärilen är enormt vacker!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.