Vilket svampår

Hela skogen är full av Karl Johan-svamp. Har aldrig sett något liknande.
Vi försöker torka, hoppas det blir bra, har aldrig gjort det förut.

5 kommentarer:

 1. Jag torkar alltid mina Karl-Johan! Brukar skära i skivor och torka i varmluftsugn i knappt 50 grader ett dygn... Man kan lägga ett ganska tjock lager med svamp för de krymper räjält!

  Lycka till :)

  SvaraRadera
 2. Lyckost! Grattis till den fina skörden! Här hos mig är det helt tomt... inte en svamp så långt ögat når :(
  Karljohansvampen blir jättebra torkad... Tunna skivor som Veronika skriver... fortast torkar de i en svamptork, helst med termostat och timer... tar bara några timmar.

  SvaraRadera
 3. Testa bastun om du har en sån eller skaffa en liten! Jag torkade omöjliga blommor en gång uppe i Kiruna med fantastiskt resultat mycket bättre än vanlig torkning då det gick fortare! Vissa blommor hade aldrig tidigare gått att torka och de var inte till mej själv utan till ägaren av huset och bastun! Snacka om en chef som var överlycklig att jag låna hennes hus på hennes 5v semestern samt fjällstugan(hon var söderut)! Körde upp värmen till cirka 70-80 och stängde av ett par tre gånger sen var det klart! Inte flera dagar i garaget! Efter den sommaren när jag torkat vissa svampar har jag längtat efter en bastu just för det snabba och ypperliga resultatet!!! Själv fortsätter jag plocka svamp ur frysen men har hört det är väldigt lokalt för brorsan hitta inget vid Strängnäs men vid Arlanda!!! Kram ;D

  SvaraRadera
 4. Jag skrev kommentar på ditt senare inlägg. Känner att det var helt onödigt, när jag läser detta.

  SvaraRadera
 5. Torkar alltid Karl-Johan eftersom det förstärker smaken så fantastiskt och är lätt att förvara länge. Jag brukar köra i ugnen ca 60 grader med varmluft eller vanligt. Finns ingen bättre kryddning till en god köttsås...

  Lycka till! Carina

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.