Tar tagetes


Idag tar jag tagetes till min blogg. Jag har sått jättetagetes i år och som vanligt tar allt så låååång tid i min trädgård, men nu är de blomklara till slut. Meterhöga med stora, stora, maffiga blommor.Många av plantorna har vuxit till sig i rosenrabatten och nu är det deras tur att ta över scenen. Kanske, om de får lite mer sol och blommar upp ännu mer så... Nja, det blir nog ingen succé. Man får försöka se till varje liten blomma och blunda för helheten.


4 kommentarer:

 1. Tagets får mig att tänka på 1970-talet och mammas knökfulla villaträdgård i gult och orange. Inte en kvadratdecimeter utan en planta och till 90% var det en tagetes. De odlades i alla höjder och nyanser. Gult och orange var de stora trendfärgerna och även mitt tonårsrum matchade snyggt, med orange heltäckningsmatta, bruna vasstapeter och brun/gul/orange sängöverkast, oj, oj, oj.
  Du verkar vara lite mer lagom med ditt tagetesbruk. Jag kan se jorden : )
  Kram Anette

  SvaraRadera
 2. Som små egna solar....=)

  Trevlig helg !

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 3. Så fina! Jag är fortfarande fascinerad av att man kan "göra" så stora och fina blommor på bara några månader! Det är ett under!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 4. Det är länge sedan jag sådde tagetes, numera har jag nästan bara perenner. Det är kanske lite synd för det blir ju så maffig blomning med sommarblommor . Jag får fundera på det. Ha en fin vecka.Carita

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.