I lönndom

Det har smugit sig in en lönn i vår trädgård. Inget fel på det, men hur kunde den bli så stor innan jag "såg" den?Den är verkligen värd att studera på nära håll.
Nu har linden fått en konkurrent om att vara favoritträdet.

8 kommentarer:

 1. Smukke billeder af forårs løvet :-)

  SvaraRadera
 2. Heisann!

  ÅÅÅÅ, lønn er vel vakkert. Vi hadde en gyllen japansk i mange år, men så ble det syk...
  Vet du om jeg kan la kuleprimualen overvintre i krukke i kaldt drivhus?
  Ha en go´hælj ;:OD)

  SvaraRadera
 3. Lønner er så vakre, men de selvsår seg som ugress her. Jeg luker de opp så fort jeg ser de. Flotte bilder!

  Klem Marit

  SvaraRadera
 4. Hello Charlotta,
  You really have a nice blog!
  I love your header!
  Thanks for leaving a kind word on my blog! :)
  Enjoy your weekend!

  SvaraRadera
 5. Ja, det är ju konstigt att den hann bli så stor innan du upptäckte den. Men lönnar är fina, fast de kan ju bli rätt stora.

  SvaraRadera
 6. Visst är det konstigt att det plötsligt står ett helt litet träd utan att man sett det innan?! Bor själv på en skogstomt där samma fenomen inträffar då och då. Det är en viss charm med det tycker jag.
  Må så gott!

  SvaraRadera
 7. Tycker det är fint att ha en lönn i trädgården om man nu får plats. Färgfyrverkeriet på hösten är obetalbart vackert.
  Fortsatt trevlig helg
  /Anette

  SvaraRadera
 8. Jag har flera lönnar på tomten och de har en förmåga att sprida sig. Jag har fullt upp med att rycka upp de små skotten. Jag drabbades likadant av en två gullregn, som jag försökte rycka upp år efter år, för jag trodde det var ogräs. Men de kom tillbaka hela tiden och då upptäckte jag att bladen såg lite konstiga ut och lät dessa växa till sig för att se vad det var. Det visade sig vara gullregn och de sprider sig fint på vår tomt och har troligen kommit från en granne 200 m bort. Nu har jag gett bort några skott och behållit en som vuxit sig ganska stor nu.

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.