Aklej-frossa


Jo de växer överallt, men det är inte många jag har planterat. Vilken är favoriten egentligen? Den mörkröda enkla? Ballerinorna med många kjolar? De himmelskt blå? De stjärnformade? De tvåfärgade? Den helt vita? Nej, det går inte att välja. Och därför är det så himla svårt att rensa bort någon, för nästan varje planta är ju unik.Snart slår pastellaklejorna också ut, de sprider sig inte utan växer faktiskt där jag har placerat dem. Jag har några fröplantor på gång, nästa år får jag nog se om det blir pastellaklejor av fröna eller om de förvildar sig till nya unika utseenden.

5 kommentarer:

 1. Fint kollage av en tacksam och vacker växt med all rikedom. När jag flyttade i början av 2000- talet satte jag en eller ett par aklejor i mammas grönsaksland. Tittade på dem och mångfalden de skapat där häromkvällen. Många olika nyanser men perfekt matchade i skalan ändå. De är vackra och tacksamma :)

  Ha det gott! Kram, Carina

  SvaraRadera
 2. Snyggt collage! Många fina du har, det är en riktig favorit hos mig också:)
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Jättevackra allihop. Jag rensar inte heller bort utan planterar på annat ställe om de hamnar mellan stenar och liknande. Man vet ju inte vad det blir för färg, så det måste man ju få veta. Och alla är fina.

  SvaraRadera
 4. Jag gör som lavendia - flyttar till annat ställe. Det är en riktig favoritblomma.

  SvaraRadera
 5. Snygg samling. Den rosa-vita framför den röda väggen är min favorit.
  Jag är förvånad över hur länge de blommar trots värmen. Älskar aklejor.
  Kram
  Marta

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.