Två varianter

En rådjurstuggad och en som klarat sig.

  

Men jag lovar, när blommorna slår ut kommer man inte att bry sig om sargade blad. "Bra" vårar, står tulpanerna röda hela maj. Ur tulpansynvinkel sämre vårar, så vissnar de efter en varm vecka. Hur blir det i år? Det finns faktiskt något som är värre än sämre vår - att rådjuren kommer tillbaka... I år är det oasis doppad i blodmjölssoppa som ska hålla dem borta. Kuberna ser inte så illa ut i rabatterna, men det är verkligen ingen väldoft, det kan jag lova.

5 kommentarer:

 1. Vi har massor av rådjur i skogen runt om, men dom är inte så pigga på att kliva innanför staketet till innertomten - som tur är! Det kanske luktar för mycket hund!? Däremot klafsar dom omkring på yttertomten och i förträdgården, så där vågar man ju inte ha några tulpaner.
  Jag har faktiskt övergått mer och mer till narcisser, dom äts ju inte alls av några djur. Varken blasten, blomman eller löken. För andra ätande djur har vi; Harar och skogsmöss brukar gilla mitt smörgåsbord! *fniss*
  Susie

  SvaraRadera
 2. Rådyr er jeg ikke noe glad i, og stakkars deg som ikke får ha tulipanene i fred. Blodmelsuppe lukter sikkert ikke godt og får håpe de holder seg unna.

  SvaraRadera
 3. Jag har också båda varianterna i trädgården, och tyvärr är den vänstra varianten vanligast här. Men det är som du säger, när bara blomningen kommer igång så tänker man inte på att bladen är fula.
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Får lägga det rådjursknepet på minnet. Här drar de sig inte för att gå upp på trappan och käka penséer fastän bonden har fri tillgång på ensilage 100 m bort. Det är ingen lätt sak att vara odlare.
  /Anette

  SvaraRadera
 5. Det är trist med sådana marodörer i trädgården, men det är ju ganska snällt av dem att bara knapra lite på bladen. Hoppas att blommorna får stå kvar/ Kram Titti

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.