Friska vårvindar

Huj, vad det blåser ute idag. Men det hindrade inte mig från att smyga runt i trädgården med kamera för att föreviga veckans vårtecken.

Det går ju stadigt framåt nu, så något exceptionellt nytt har jag inte att visa. Bara vårens härliga framsteg.

Se bara hur julrosorna har vuxit till sig.


Och fänrikshjärtat slår snart ut i blom.

 Trädgårdsvivorna fortsätter att blomma och blomma.


Mycket fascinerande är tiden när trädens bladknoppar slår ut. Äppelträdet ser ut som om varje liten knopp är doppad i mjöl. Ack, så svårt det är att fota, bilderna ger inte alls rättvisa.

Plommonträdet håller också på att spricka ut.


Ni som brukar titta in på min blogg vet hur barnsligt förtjust jag är i blåsippor. De blommar fortfarande tappert därute, men jag tänker visa en annan söt lite blå blomma som kommer starkt nu. Pärlhyacinten, den är nästan som en påskblomma. Och just det, påskliljorna har ju faktiskt slagit ut, ett par stycken. Bl a denna lilla miniatyr.
  


Hos Annica finns en länksamling till alla vårspanare 2014!
7 kommentarer:

 1. Hej. Kul att kika in på andra bloggar man aldrig besökt. Jo, vårtecken är det mycket numera men mina pärlhyacinter har inte kommit än. /Knatten

  SvaraRadera
 2. En fin titt in i trädgårdens växtkraft! En tillbakablick i mitt bildarkiv gav helt andra signaler för exakt ett år sedan. Då låg snön kvar här och tjälen var kvar i marken. Idag såg jag att småbjörkarnas blad spruckit isär och hängena snart ger pollenallergikerna fnatt... :-)

  SvaraRadera
 3. Herlige vårtegn! Så fint å gå rundt i hagen og oppdage litt nytt hver dag :-)

  SvaraRadera
 4. Fint fotograferat. Alla vårtecken är så välkomna.

  SvaraRadera
 5. Underbara vårbilder!
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Ja det är verkligen en spännande tid nu och olika träd knoppas för varje vecka. Vilken fantastiskt fin färg på din Julros!! Kram Katta

  SvaraRadera
 7. Ja, nu går det undan med vårtecknen i vårt land, växtkraften är stark överallt nu!
  Vacker julros du har!
  /Caroline

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.