Fredagshäng i trädgården

Det var sommar i en vecka och så blev det vinter i två dagar (eller i alla fall kallt och minus på natten). Men nu, så är det sommar igen. Klippt gräset i linne och kortbyxor. Och sedan en fotorunda i trädgården.

Bästa fredagshänget man kan tänka sig. ;)Sommarvärme, men det är våren som ska avhandlas i veckans blommiga fredag hos Hélena. Och nyutslagna blad på träden är väl bland de bästa upplevelserna på våren. Idag är en sån där frisk och klar (och varm) dag precis när allt håller på att spricka ut.
Blodplommon, ljusgrönt i bladsprickningen
8 kommentarer:

 1. Så vårligt! Härliga bilder - det är en underbar tid vi går tillmötes nu /Anita

  SvaraRadera
 2. Wow, vilka underbara bilder, visst är det härligt med våren, njuter. Ha en skön helg! Marika

  SvaraRadera
 3. Løvsprett er en opplevelse en absolutt bør få med seg :-)

  SvaraRadera
 4. Det vete sjutton om just det fredagshänget är det bästa ;)
  Men verkligen vackert är det !

  Ha en härlig helg!

  SvaraRadera
 5. Hej Charlotta
  Det første billede er bare så skønt og poetisk!
  Kram
  JetteMajken

  SvaraRadera
 6. Håller med dig om att de är trädens lövsprickning som är den största grejen med våren. Just nu ser man dessutom skillnad från morgon och kväll, det går så fort i värmen. Det är så så stort så även små barn och ointresserade vuxna häpnar . Det väcker barndomsminnen och dofterna ska vi inte ens tala om.
  Tack för din rara kommentar hos mig, jag känner exakt som du, visst är det roligt att resa, men inget behov. På helgerna, när jag är ledig, är allting förberett så jag inte behöver lämna hemmet ens för att köpa mjölk. Jag stressar hela veckan igenom för att hinna med alla ärenden och bara få vara hemma och lukta på blommorna. Lyckligtvis har jag en man som vill samma sak, fast han föredrar att lukta på sina skrotbilar istället. Barnen tar hem kompisar, de vill också vara hemma än så länge. Vi har aldrig åkt på sommarsemester utomlands, men vi sticker till Skåne över 3-4 dagar och tittar på trädgårdar varje år. Dagsutflykter, bad, pyssla om trädgården, kanske något renoveringsprojekt och vips, sommaren är över. Omgivningens reaktion har jag lärt mig att strunta i.
  Du tar så vackra bilder!
  Ha en härlig helg
  Marta

  SvaraRadera
 7. Härliga färger på dina bilder, lindblomsgrönt, en favorit. Ha en fin helg/Carita

  SvaraRadera
 8. Fint vårkollage! Tänker ibland att man är lyckligt lottad som har trädgård och växtlighet alldeles inpå sig och verkligen kan följa med i vårens framfart. Bodde som ung i lägenhet några år och det hände att jag missade våren helt vid några tillfällen. Kände mig riktigt lurad på konfekten.

  Önskar dig en fin helg
  /Anette

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.