Upphör aldrig att förvåna

Denna klematis upphör visst aldrig att förvåna. Inte minst genom att överleva och faktiskt blomma flera år i rad. Det förvånar mig också att jag faktiskt inte gett upp försöken med klematis efter alla misslyckanden.


Första gången den slog upp sina blommor blev jag mäkta förvånad, för jag hade faktiskt köpt en klart knallröd "Ernest markham" enligt etiketten. Men de rosa blommorna är mycket mera lika "Ville de Lyon" tycker jag nog...I år förvånar den mig genom att fylla ut sin blomma med en extra liten krona. Är det ståndarna som har förvandlats till kronblad? Kanske har den inspirerats av de dubbla vitsipporna som växer i närheten. Jag har hört talas om att växter kan kommunicera kemiskt med varandra, men mellan arter... ;)


5 kommentarer:

 1. Det blev häftigt med extrablomma inne i den andra. Jag märker på vissa ogräs att de kan bli litet lika växter som de växer nära. smart egentligen.

  SvaraRadera
 2. Väldigt vacker både som enkel och dubbel....=)

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 3. Vem vet, vem vet. Arter kommunicerar säkert på ett annat sätt med varandra. Lilla kronan sitter fint där tycker jag. Ta det som komplimang. De trivs ändå hos dig och ville ge dig kronan som present ;)

  SvaraRadera
 4. Vad lustigt! Såg nu på eftermiddagen att min Ville de Lyon hade likadana små "kronor" som du kallar dem. Det brukar den inte ha. Undrar vad det beror på. skumt:-)

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.