Högdagrar


Fototekniskt är högdagrar de ljusaste partierna i en bild. Men i min begreppsvärld, jag som tycker det är roligt att teckna med blyerts, har alltid högdager varit benämningen på den ljuseffekt som bildar vita konturer runt ett motiv eller del av ett motiv.

 Högdagrar är lite guldkant på vardagen. När jag kom runt husknuten och fick se alunrotens blomstjälkar gnistra i kvällssolen, var jag bara tvungen att gå in och hämta kameran. Trots att jag hade lovat mig själv att det inte skulle bli fler foton igår.

14 kommentarer:

 1. Urläcker bild. Självklart att du var tvungen att fota och jag är så glad för att du delar med dig så att även jag kan njuta av dina bilder!
  Sommarkram.
  /Lotta

  SvaraRadera
 2. Visst är det roligt att fotografera ännu en liten stjälk, ännu en ny knopp osv. Trots att bildarkivet är fullt egentligen.

  SvaraRadera
 3. Härlig bild och såna kan man aldrig få för många av!
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 4. Vad snyggt! Det gäller att ta tillfället i akt, så att man inte behöver ångra sig för att ha missat en vacker bild.

  SvaraRadera
 5. Läckert det gäller att passa på med kameran!
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 6. Tack för att du gick in för att hämta kameran! En härlig bild och visst är de av motljuset upplysta växtdelarna någonting att eftersträva när man fotar. Du har lyckats mycket bra!

  SvaraRadera
 7. Du gjorde helt rätt! Vilken väldigt fin bild det blev. Man njuter.

  SvaraRadera
 8. Vilken härlig bild, jag måste nog träna på att ta bättre bilder fast jag borde väl byta kamera för att kunna ta såna bilder som jag vill
  Ha en fin vecka/Carita

  SvaraRadera
 9. Nu fick jag lära mig nått nytt, så snyggt det blev!

  SvaraRadera
 10. Tänk vad mycket man inte har en aning om! Fantastiskt vacker bild!
  Må så gott!

  SvaraRadera
 11. Men inte kan man väl lova att inte ta fler bilder? ;) Det är ju då tillfällena dyker upp!
  Jag är glad att du bröt löftet - det var för vackert för att missa!

  SvaraRadera
 12. Väldigt vackert ljus! Vilken bild så härlig. Vi har varken högdager eller lågdager här just nu, det blir inget ljus alls, allting blir blackigt, det är inte kul att ta bilder då. Det behövs ett riktigt regn som rensar upp i luften, tror jag!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 13. Nu lärde jag mig något nytt, mycket tjusig bild!

  SvaraRadera
 14. Skrattar också åt löftet - men de är till för att brytas! Bra att du gjorde det. Bilden och de tidigare av nävorna och näjlikorna är ljuvliga! Påminner mig om att jag har en påse med gamla frön av borstnejliga jag ska så... De är ju så tacksamma :)

  Kram, Carina

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.