Myggornas paradis


Dagens visdomsord:

Om du tror att du är för liten för att påverka, då har du  
aldrig haft en mygga i sovrummet.
(lär vara ett afrikanskt ordspråk)


Den här vackra, grönskande stigen går precis utanför vår trädgård. Här trivs myggorna, men de är inte främmande för att göra en utflykt till en närbelägen trädgård eller till och med en inflykt i ett hus i närheten om en liten, liten springa lämnas öppet i ett fönster.

Efter alla år här ute i kanten av skogen tror jag att jag blivit immun mot myggornas gift, för de kliar knappt alls längre. Men knott har jag däremot inte vant mig vid ännu, så nu när regnet kommit och luften är fuktig så gäller det att klä sig klokt när man går ut. Inte exponera huden för mycket. 


6 kommentarer:

 1. Usch för mygg, knott och bromsar. Egentligen gör det inget om de vill åt mitt blod, men det behöver väl inte klia så efteråt. Och fästingar är jag rädd för.
  Stigen är annars fin.

  SvaraRadera
 2. Hua, fy för de där små kärvänliga och närgångna insekterna. Vi bor också för nära vatten, visserligen en rinnande år, men det verkar inte hjälpa. Men som du skriver, rätt klädd och massor av myggmedel så ..... ;-)
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 3. Har märkt att det finns olika typer av myggor. En del märker jag knappt av och de kliar inte alls, medan andra kliar som sjutton. Som tur är så har vi inte mycket knott här och de som finns är snälla :-) och inga köttätare som jag drabbades av när jag var uppe i Norrland för många år sen.

  SvaraRadera
 4. Vilket fyndigt visdomsord! Mygg är ett elände som jag inte har en aning om ifall de är till nån nytta alls. Hade gärna varit utan dom.
  Må så gott!

  SvaraRadera
 5. Hej Charlotta
  Fin sti- men myg er jeg ikke så glad for, for de stikker mig altid. Godt at du næsten er immun....

  Kram
  JetteMajken

  SvaraRadera
 6. Jag är smått road av att du kan peka ut roten till allt det onda! För egen del noterar jag att det finns en liten, liten fördel med att vara gräspollenallergiker och det är att antihistaminerna jag äter också gör att myggbetten inte kliar. Alltid något...

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.