ISO 3200Jag har ett bestämt minne av att bilderna alltid blev så brusiga med höga ISO-tal, så jag slutade försöka justera ljuset med ISO för länge, länge sedan. Men, det var nog den gamla kameran. För häromkvällen var jag ute och plåtade lite och vred upp ISO för att få något motiv alls att framträda på bilderna.

Och det visade sig ju att det blev en hel del jättebra bilder, trots mörker och inställningar. Man lär så länge man lever.

Fingerborgsblommorna börjar slå ut. De växer bara där de själva vill. När jag försöker flytta en planta så sätter de sig alltid på tvären och blir möjligtvis små och förvridna, om de alls tar sig. Men med åren har jag lärt mig sprida lite frö där jag vill att de ska komma upp.

Och honungslöken har äntligen skakat av sig sin huva och öppnat sina klockor.
6 kommentarer:

 1. Jag ser att bilderna är fina, men ISO och sådant är djungel för mig. Visst skulle jag vilja kunna men...

  SvaraRadera
 2. Fingerborgsblomma skulle jag vilja ha hela hav av, men de trilskas alltid. Fattar inte varför de inte vill bo hos mig. I år har jag dock en planta som blommar. Den går jag och klappar snällt och tacksamt på varje dag.

  Jättefina blommor!
  Ha det fint

  SvaraRadera
 3. Man kan verkligen göra mycket mer än man tror med kamrorna...bara man kommer på hur och sen kommer ihåg det :-)
  Jättefina bilder, honungslöken är ju bara så fin, har inte sett den innan.
  Ha en skön sommardag.
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 4. Den har jag inte i trädgården . Den är söt. Höga ISOtal gör ju bilden kornigare men märks mer om man skulle förstora bilden. Ha de gott.

  SvaraRadera
 5. Så fina bilder du tar. Jag har en skruttkamera men försöker så gott det går i alla fall, borde kanske köpa en ny. Vi har också fått in några fingerborgsblommor, kanske från grannen. Dom är fina så dom får stå kvar och blomma. Ha en fin kväll/Carita

  SvaraRadera
 6. Har precis som du gjorde lagt av med höga ISO-tal men dina bilder är väldigt fina. Om du säger det, så ska jag testa också igen.
  Fingerborgsblomman är fantastiskt fina. Varje år väntade jag på att de skulle dyka upp någonstans.
  Ha en trevlig dag!

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.