Fuchsiavägg

Dagens visdomsord:

Man kan aldrig få för många fuchsior


Nu börjar det blomstra på min fuchsia-vägg. Fuchsiorna är perfekta att hänga upp på den trista norrsidan, de trivs utmärkt där det är lite skuggigare. Blue angel är först ut med att slå ut av de övervintrade plantorna.


Denna namnlösa skönhet är impulsinköpt i år. Vem kan motstå den?

  

Knoppar i Beacon, i Göteborg och den ljusrosa som jag inte minns namnet på.
Små sticklingar lite överallt i små krukor. Tror det är Göteborg som är så lätt att få att rota sig, men får veta säkert först när de slår ut. Inte kom jag ihåg att märka själva sticklingarna i våras inte.
Den "stora" gröna till vänster är en lakritstagetes, ska bli spännande och se vad den utvecklas till. Hoppas, hoppas den också trivs på norrväggen.


6 kommentarer:

 1. Mid passar den översta helt klart bäst. Fuchsior är ju så fina så man fattar inte att de har kunnat bli så.

  SvaraRadera
 2. HEJSAN... jag har en fuchsia .. men 15 pelargoner på balkongen ..

  SvaraRadera
 3. Vad underbart det låter med en fuchsia-vägg! Lakrits-tagetes lät också underbart, det har jag aldrig sett förut...spännande! Och visst håller jag med...man kan aldrig få för många fuchsior:-)

  SvaraRadera
 4. Det har du alldeles alldeles alldeles förskräckligt rätt i! Fram för fler fuchsior. Ju fler desto bättre :D :D :D Fast jag tycker inte alltid att mina blir så jättefina när jag har övervintrat dem. Du har inga fiffiga knep att dela med dig av?

  Kram och solsken
  //Linda

  SvaraRadera
 5. Fina fuchsior. Enda problemet är vinterförvarningen. Lakritstagetes nytt för mig. Smakar den lakrits?
  Ha det fint
  Anette

  SvaraRadera
 6. Visst är de underbara och alla variationer av färger. Jag har köpt några sticklingar i år och nu börjar de blomma hos mig också. Du kan kika på den här länken, så får du se mina, för jag har också en som är mörkt blå och glömde skriva upp vad de hette... http://www.nitida.se/2014/06/vaxer-pa-altanen/#comments

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.