Vinterfåglar


I helgen är det fågelräkning. SOFs årliga Vinterfåglar inpå knuten, där alla intresserade kan vara med och räkna in fåglar i vår omgivning. Jag tycker det är jättemysigt att sitta vid fönstret och studera fåglarna. Att räkna är inte alltid så lätt när de är några stycken, de sitter ju inte still. Och idag har det varit full samling vid fågelbordet.

De flesta av vinterns normala besökare har varit här. Domherrar, blåmesar, pilfinkar, svartmesen, entita, nötväckan och så Sveriges vanligaste vinterfågel då, talgoxen. Han har verkligen poserat villigt idag. Men hos oss är inte talgoxen talrikast, det är bara ett par stycken här. Om de nu inte turas om och kommer ner två och två från trädtopparna.


6 kommentarer:

 1. Beautiful collection of photos of the birds
  Charlotta, have a nice weekend :)

  SvaraRadera
 2. Här har vi knappt haft en fågel här idag. Trots välfyllda fågelbord. De har väl suttit och kurat någonstans för att komma undan de kalla vindarna, kanske.
  Kul med utmaningen. Har helt missat den. Älskar ljusgult och hänger gärna på. Ska bara hitta en bild också.. ;)
  Ha en fortsatt fin helg!

  SvaraRadera
 3. magnificent captures of the birds!

  SvaraRadera
 4. Så söta fågelbilder. Dina gula bilder är också fina. Och nästa vecka brunt. Spännande. Ska börja leta med en gång.

  SvaraRadera
 5. Vi glömde att det var - så det blev inget räknande. Men vi njöt av att se dem ändå!

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.