Blommig fredag

Hélena har startat upp en ny säsong med Blommig Fredag och första temat är Trädgård 2014 och vad tankarna om kommande trädgårdssäsongen är.

Mitt trädgårdsår kommer antagligen att (för)störas av den planerade ombyggnaden av avlopp och infiltration. I orolig väntan hur illa det kommer bli så passar jag på att njuta av det som finns och lägga lite tankar på vad jag skulle vilja göra.Jag skulle vilja bygga lite mer på höjden, men inga fler björkar (räcker alldeles tillräckligt med dem vi har). Och det är inte skyskrape-högt jag tänker på heller, bara så att det blir lite mer omväxlande höjd även i rabatterna.Någon eller några nya spännande rhododendron funderar jag på. De är så fina och jag gillar att se det gröna på vintern. Bladen och knopparna är precis lika mycket värt som blomningen.


Doft är ju också något som jag aldrig kan få för mycket av i trädgården. En bild på lavendelns fröställning i början av januari får representera de tankarna.

Något som man inte kan planera, men som oftast är till glädje är överraskningar. Som den här lustiga lilla frukten som jag hittade i skuggrönan för någon vecka sedan.
Pachysandra

Fler tankar om trädgårdsåret 2014 hittar du här.7 kommentarer:

 1. Jag lider med dig! Vi bytte reningsverk i augusti och det märks i trädgården nu kan man lugnt säga. Men det öppnar upp möjligheter också - åtminstone försöker jag intala mig det nu när trädgården är ett enda kaos efter grävskopans framfart:-)
  Lycka till!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Det där med dofter är viktigt, men ibland glömmer man det och stirrar sig blind på utseendet! Inte kul att får trädgården uppgrävt men ...inget ont som inte för något gott med sig....
  Trevlig helg!
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 3. Är fortfarande nyfiken hur mycket mark du har till dina planteringar???
  Gjorde nog ett misslyckat försök att ta med Rhododendron och Azalea
  hit! Men kommer när allt är klart med byggande att sakta börja försöka
  få in dem i min lilla sluttning någonstans! Saknar ... !!! BAMSEKRAM ;Dt

  SvaraRadera
 4. Inte roligt att se fram emot ombyggnaden... men så skönt när det är gjort.
  Du visar underbara bilder. Det vintergröna, det doftande, det överraskande, instämmer, det är viktiga företeelser i trädgården.
  Ha det gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 5. Haha... ..jag är kanske miljöskadad. När jag läser om ert avloppsarbete så ser jag hot.. ..och möjligheter = ena halvan av en SWOT-analys. Hoppas du kan hitta en positiv tanke i det och säkert blir det möjligheter förutom stöket. För det kommer det bli.. Synd jag inte har några förebilder härifrån. Det tog tid efter att ha grävt upp avlopp, elledningar, en hel lång häck BARA för att tryckvakten till brunnspumpen rasade. Skitjobbigt med tonåringar + kompisar en regnig vinter.. Men det är glömt och det som blev efter är jag så nöjd med.

  Lycka till - det kommer bli bra! Carina

  SvaraRadera
 6. Ja en total ombyggnation är kanske inte något man direkt ser fram emot.. :( Men när det är klart har du heeelt nya ytor att sätta tänderna (eller spaden snarare) i. :)
  Din rhododendron är helt magisk! Så snygg. Vad heter den?
  Ha en finfin helg!

  SvaraRadera
 7. Det var en ovanligt vacker rhododendronknopp med färgnyansen som liksom flyter ut på bladskaften.

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.