Frötips

Hélena vill ha frötips i Blommig fredag. Jag är ju inte den som håller på med fröer och inomhusodlingar så jag har väl inga tips att komma med direkt.

Men jag kan visa de två lyckade resultaten från förra sommarens fröer (första gången på flera år som jag har köpt blomsterfrö). Ingen förkultivering inomhus, men fröer var det i alla fall. Och resultatet hade jag nöje av under flera månader när det väl börjat gro. Och min förhoppning är att jag ska ha nöje av dem även nästa år och nästa och nästa...

 
Anisisopen, den underbara 'Navajo Sunset', för den som gillar varma mustiga färger och underbart vackra blommor kan jag varmt rekommendera denna fantastiska perenn.


 I min önskan att få (ännu) mer fjärils- och humleblommor i trädågrden inhandlades också en påse blandade temynte-frön. En katt bland hermelinerna var denna roliga variant som blommade redan samma säsong. Om den är perenn eller anuell vet jag inte förrän till sommaren.


Vill du ha fler frötips och kanske inspireras för att sätta igång, besök Hélenas blogg Bland rosor och bladlöss.


12 kommentarer:

 1. Den anisisopen vill jag ha! Så himla snygg:) Den hade passat perfekt vid mina mustigare orange/gul/bronsfärgade rosor.
  Temyntor är så fina. Jag har inte haft dem hos mig, men när jag ändå är i farten kan jag ju beställa en påse av de också:)
  Trevlig helg
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Jaaaa! Det är i verkligen min färg!

  SvaraRadera
 3. Lovely flowers and colors. How I miss summer.....
  Have a nice weekend :)

  SvaraRadera
 4. Anisopen 'Navajo Sunset' ser verkligen härlig ut. Den färgen är annars lite 'tunnsått' med bland perenner. Måste jag komma ihåg.
  Trevlig helg/ Luna

  SvaraRadera
 5. Anisopen gillar jag får nog tänka på det.
  ha en fin lördag
  Kram Meta

  SvaraRadera
 6. Alltid kul när man lyckas! :)

  SvaraRadera
 7. Vilken fin Anisisopen,läcker färg!!
  Ha en underbar helg!!

  SvaraRadera
 8. Visste inte att Anisisop fanns i den färgen, men den är fin.

  SvaraRadera
 9. Tack för dina tips!
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 10. Underbar, Anisisop, Lade in den direkt i mitt dokument: Att komma ihåg i trädgården.... Tackar :D

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 11. Anisisopen var en snygging! Jag har haft/har *Apache sunset' som påminner mycket om din sort, men jag tror att plantans blad är mer åt det silvriga hållet. Mina har tyvärr inte gillat alla vintrar, så jag håller tummarna att de är kvar till våren.
  Kram Kristina

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.