Trädgårdsfärger - TURKOS

När jag bestämde mig för att leta efter turkos i bildarkivet så visste jag att det skulle bli besvärligt. Men inte trodde jag det skulle vara så svårt... Det enda jag hittade som jag verkligen kunde tycka var i närheten av turkos var ett foto på hösthimlen och det är inte ens fotat i min trädgård, men väl på min promenadrunda.


Så jag blev kreativ och skapade lite konstgjorda skiftningar i photoshop. Och det är knappt att det blev turkos ändå.

  

Så nyfiken jag är om någon annan kan hitta (eller hitta på) något turkos i sin trädgård eller i omgivningen. Lycka till och låt kreativiteten flöda!


Blev påmind om bilen som ju ofta står i kanten av trädgården. Nej den är verkligen inte turkos, säger min livskamrat - den är poolstarblå - men håll med om att den lyser upp. ;)

Odjuren ser den på långt håll (precis som alla medtrafikanter). När bilen står i trädgården kommer odjuren gärna och slickar vägsalt från lacken - så slipper vi tvätta... Eller?

Vill ni se odjuret "in action" så finns bild här, när det tvättade gamla bilen.
TURKOS
Nästa vecka tar vi något riktigt lätt - SKÄR 

11 kommentarer:

 1. Ahhh måste bli Kossan Fluktalotta som luktar på blommorna!!! Undrar om min enda ägda BIL plattsatt in i trädgården din! Den fick jag Turkoslackerad -75 till mina bröders förtvivlan! Härliga färger du hittade!!!

  Nu har jag cirka en kvart för gräsklippning fast det är inte direkt gräs och oftast byggmaterial ivägen! Gudskelov slipper jag klippa i skogen och strandlinjen är bara 600 meter, hahaa..! Förra stället vandra vi omkring i 1½ dag med själgående för det var 9 minus lite träd(ca 4) minus kåken å uppfarten som ibland klipptes så kanske 4 000 m2 å klippa + lite av grannens(en bonden) som var våran infart! Det var uppdelat i 4 områden som blev bättre å bättre tills jag lämna det efter 4 års slit! Snacka om semester att komma hit! Nu hoppas jag att bärbuskarna tar sej som vi fixa i höstas med de stackarna R + A jag tog med från förra stället får jag nog gräva ner i vår vid vattnet när grävaren kommer och gör lite vägar till nya friggan! Ser ut som monster i krukor där de står! Får annars kanske hålla mej lugn i 2 år till även om det är jättesvårt!!! Bamsekram lilla Tju....Kossan <3 <3 <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla färger passar hos mig. :D
   Och din bil hade absolut platsat, vi har ju faktiskt en - nästan i alla fall - turkos bil på garageuppfarten idag. (Men säg inget till den starke, för han säger att den är poolstarblå, inte vägtrafikskyltsblå och absolut inte länstrafikenblå som bussarna...)
   Jag uppdaterar inlägget med en liten bild på bilen också, jag har ju redan fuskat med blommorna,

   Radera
 2. Lite strössel på negerbollarna var i stort sett det enda turkosa jag kan hade.

  SvaraRadera
 3. Ja det var nog den marigaste färgen du har föreslagit hittills.

  SvaraRadera
 4. Alla blå vallmo är inte riktigt lika i färgen. Min ser nästan konstgjord ut.

  SvaraRadera
 5. Turkost blir knepigt. Jag sådde Bergvallmo förra vintern, men de har ju inte blommat ännu.......jag skall leta i fotoarkivet, men i värsta fall får jag komma starkara tillbaka nästa helg för skärt lär inte bli några problem:-)
  Ha en fin helg!
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Det här blev nästan oöverstigligt svårt...

  SvaraRadera
 7. Turkis er en vanskelig farge, ja. Flott bil!
  Ha en fin helg.

  Klem fra Marit

  SvaraRadera
 8. Du har alldeles rätt, Charlotta! Tack för att du hjälpte mig att se igenom besvikelsen och upptäcka det sköna. Jag klev faktiskt upp ur min varma, sköna säng och tog promenad när det för en liten stund höll uppe. Det var jätteskönt ;)

  Skär är definitivt lättare att hitta i min trädgård. Jag ser fram emot att få vara med nästa lördag :)

  Nu snöar det däremot och av gräset syns nästan inget :) Hoppas bara att det inte är för halt på vägarna i kväll.

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
 9. Har varit borta från bloggvärlden ett tag men kommit tillbaka nu o ser att du har börjat med utmaningar :) underbart :)sånt är kul o till nästa vecka ska jag försöka va med kram Suss

  SvaraRadera
 10. Nog är det lustigt det där....när man vill ha tag på en viss sak så inte hittar man det,.inte lätt precis...
  Hoppas helgerna varit bra hos dig.
  /Carina

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.