Blommor och bär

Bellisorna ger aldrig upp. Det är en uppiggande syn att se dem friska och utslagna mitt i vintern. Men det är ju inget ovanligt, så brukar det vara varje år när vintern är grön. Är de inte det mest förtjusande ogräs, så säg.Blåbärsbuskarna piggar också upp vinterträdgården med lysande röda årsskott. Jag hoppas att en mild vinter ska vara gynnsamt för en stor och god bärskörd till sommaren. Berberisens bär glittrar också röda i stora klasar.Jag trodde att ett snöbär hade blåst långt bort från buskaget, men när jag tittade närmare så insåg jag att det faktiskt verkar vara ett bär på skuggrönan. Märkligt och häftigt! Lite märkligt också att lavendelstjälkarna fortfarande kan se blomstrande ut när färgen är kvar på "hylsorna".

 Blommande julrosor är också lite märkligt, i alla fall hos mig. Det har inte hänt någon gång förut att de har slagit ut i vinternmånaderna utan de brukar hålla sig gömda till maj. Däremot inte så märkligt är ju att snödropparna tittar upp. Det är normalt, de växer vare sig det är snö eller barmark.6 kommentarer:

 1. Undrar hur mycket mitt öga skulle se om jag gick (eller halka) en fotorunda! Inte snällt att locka ut mej på hal is fast det frestar! Satte flera bärbuskar i år och ändra då med att använda bildäck som planterings "krukor" för att lättare hålla rent! När man tittar ut så se de ut som iskrukor hoppas det ändå går som jag hoppas på! Svårt med så stenig skogmark att plantera på när jord är en bristvara!!! Kram ;D

  SvaraRadera
 2. Det är lite smått galet att titta på alla bilder och luras att tro att vi befinner oss i april....så mycket fint du har, blåbärsriset är ju verkligen vackert, jag har länge funderat på om jag skulle plantera några buskar men vi har ju inte någon surjord och jag är lite lat för att fixa till något ställe...
  Må så gott. Kram Lotta

  SvaraRadera
 3. Tack, nu fick jag namnet på de söta små blommorna som trivs så bra hemma i gräsmattan. Bellisor. Hade en sådan på bild i bloggen häromdagen. Jag sitter och filar på ett blogginlägg från den egna tomten så jag svarar snart upp med några berberis-bär och annat smått och gott. Bellisorna fick vara ifred idag... :-)

  SvaraRadera
 4. Beautiful flowers and colors. How I miss summer.....
  Grertings

  SvaraRadera
 5. Vad härligt det är att se det där lilla lilla, men så fint!

  SvaraRadera
 6. Visst är det skönt med lite vår även om det är januari? Nu sägs kylan vara på väg - hoppas bara det inte blir barfrost!
  Kram!

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.