Plommonblom


Plommonträden blommar som aldrig förr. Och körsbärsträden är på gång de också. Med några insektsvänliga veckor kommer träden digna av frukt till skördesäsongen.

5 kommentarer:

 1. Ja, tenk så avhengig vi er av alle de små insektenes! Jeg håper på varmere dager så insektenes virkelig kommer fram og koser seg i frukttblomstene! Hilsen Anne-Kristin

  SvaraRadera
 2. Underbar tid nu när våren står i sin fägring! :-) Jag brukar vara så himla pollenallergisk så här års, men i år märker jag av nån anledning nästan ingenting - det är kanske inga pollen??? Hur som helst, så kunde jag känna hur gott häggen luktade när jag och maken traskade runt en sväng på tomten igårkväll. (Vi letade efter en lämplig plats att anlägga ett potatisland). Fast här har plommonen redan blommat över, så det var nästan som stora snöflingor på marken under dem. Men snart kommer ju äppelblommorna istället! :-)

  SvaraRadera
 3. Här blommar vårt stora gamla körsbärsträd nu och inget annat i trädgården kan slå just det. Vad vore väl trädgården utan fruktträden?
  Kram Nora

  SvaraRadera
 4. Jag håller alla tummar jag kan att inte frosten ska ta bort lyckan att få plommon i år. Det är en sååå härlig tid vi har nu
  Önskar dig en fin lördag
  Kram Meta

  SvaraRadera
 5. Ja, ljuvlig är maj och fruktträdens blomning är skön att skåda. Tyvärr är vädret kallt, tveksamt och oinbjudande för alla bin som ska göra jobbet som krävs för en bra fruktskörd. Håller tummarna att det slutar blåsa, regna och vara kallt. Nu.

  Fin bild med plommonblommorna i blickfånget och ett kort skärpedjup som låter oss ana att det finns mer som blommar där bakom.

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.