En tulpanmånad

En vår utan rådjursattack. Det har aldrig hänt på 26 år att tulpanbladen inte har blivit betade före blomningen.

5/4
Så här långt brukar bladen ha kommit när de kapas jäms med marken av rådjurständer. Ser ni de bruna oasis-kuberna? De är doppade i blodmjölssoppa. Det fungerar inte varje år, men i år har jag väl hunnit doppa om i tid efter regn.


4/5
I år har alla bladen sina spetsar kvar. Blomknopparna har sällan kommit upp när rådjursattacken brukar komma, så blommor har jag fått varje år som tur är.

Nu börjar den riktiga tulpanmånaden, maj. Bara det inte blir för varmt så står sig rabatten hela månaden.

7 kommentarer:

 1. Jag ser verkligen fram mot att få se mina stackars tulpaner i år med några har sorken och jordråttan sparat till mig tur det. Grattis till att du har dina kvar, det gäller att vara idog med motmedlet. Sen tror jag det är så att rådjuren har haft god mat i skog och mark iår. De är lite lata också
  Hoppas solen lyser på dig
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Låter bra. Jag brukar bura in mina med hönsnät. Men fick plocka bort dom förra veckan för tulpanerna hade växt så. Nu håller vi tummen att dom rackarna blir kvar i skogen.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Här har rådjuren varit i farten, men precis som du säger kommer det några blommor ändå. Jag har inte planterat några nya tulpaner de senaste åren eftersom jag tycker det är så trist att de hamnar i rådjursmagarna, men som tur är kommer några gamla tulpaner upp varje år ändå:-)
  Kram Nora

  SvaraRadera
 4. Här har vi alla tulpaner i rabatten längs huset, och där går inte rådjuren... Åtminstone inte hittills på över 30 år. ;-)

  Vårhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 5. Hoppas de inte ger sig på de läckra knopparna. Då får ni en riktig fin tulpanrabatt. / Britt

  SvaraRadera
 6. The light in photo 4/5 is stunning.

  SvaraRadera
 7. Lycka! Och det är så fint när dom är i det stadiet, stolta och fina!
  Agneta kram

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.