Klockhyacint


Spansk klockhyacint är en vacker blomma som breder ut sig nästan som scillorna. De är blå, rosa och vita och helt omöjliga att behålla på en speciellt utvald plats. När de har blommat över river jag bort blad och blast men det hindrar dem inte från att blomma lika mycket eller mer nästa år. Kanske kryper lökarna omkring under markytan, eller liftar med daggmaskarna.

3 kommentarer:

 1. Ja inte blir det alltid som tänkt sig. Jag gillar aklejor men snart finns de i hela trädgården.Ha de gott

  SvaraRadera
 2. Det låter som något jag kommer att satsa på för det vill sin inte riktigt med lök för mig, så kanske det kan gå med dessa. Och så är dom blå, det älskar ju jag! Tack för detta!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 3. Lyckliga du som har fått dem att sprida sej på det viset! Här går det inte fullt lika bra - jag tror till och med att de blir färre för vart år som går... <:-I Men fina är de iallafall, och även mina blommar för fullt nu!

  Svar: Ja, det är en ganska ny bikupa vi har. Den har stått ute nån vinter redan, men det har inte varit några bin i den tidigare. Det är vår bi-mentor som har byggt den och modellen kallas tydligen för smålandskupa. :-) Hoppas nu bara att bina inte vet om det, så de plötsligt får för sej att vara som smålänningar och därmed snåla in på honungen! 8-X (Det kan ju räcka med att jag är smålänning, lixom!!!)

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.