Från knopp till krona


Trädgårdens fina skådespelare - trädpionen har gått från knopp i maj, till fullt utslagen och strålande primadonna i juni.

Men det är ju inte slut där. Denna fantastiska blomma fortsätter med sitt kungliga skådespel. Idag sitter en vacker prinsesskrona på plats.Kronan fick vara i blickfånget idag när jag invigde nyinköpta close-up-linsen till systemkameran. Min trogna Powershot måste ju till kameradoktorn och inte vill jag vara utan möjligheten till macro-fotografering under kamerakompisens konvalescens.


2 kommentarer:

  1. Hon är värd ett rundligt apanage! Kogödsel? Eller ska pioner inte ha det? Hur är det nu?

    SvaraRadera
  2. Ljuvliga buskpioner och fint fångat av dig. Själv hann jag inte med att fota alls i år men hon blommar ju nästa år igen. Men det är en sann primadonna med något för alla årstider.

    Bettina - nja kogödsel är inte jättebra till pioner. Eller snarare lägg en liten bit från där stjälkar/stammar går genom jorden. De är känsliga för mögelsporer mm och det kan lätt följa med gödsel som kommer för nära. Benmjöl är bra till pioner. Eller gödsla och täck så inte sporer 'studsar upp' med regnstänk.

    SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.