Krukornas kung


Det skulle vara en pelargon-kruka i år också. Men precis som förra året så blev det framför allt en alunrot-kruka. Pelargonen har varit fantastiskt fin - tro inte annat. Men "alunrötterna", först den rödblommande och nu "purple palace" med sina vita skira blommor, de tar priset. Så snygga och så långvariga i sin prakt!


5 kommentarer:

 1. Jag är också ett stort fan av alunrot! Sist jag var på handelsträdgården fanns det ännu fler mörkbladiga sorter, alla helt fantastiskt vackra!

  SvaraRadera
 2. Ahhhh, där har vi ju min rödbladiga trogna vän som jag aldrig kommer ihåg namnet på :o Den är himla snygg!
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 3. Fina bilder. Jag har fotat lite i min trädgård men ligger flera kilometer från dina bilder...

  SvaraRadera
 4. This plant is very decorative ! Great photo !

  SvaraRadera
 5. Så snygg och tacksam! Har haft de ståtliga blomställningarna i bukett tillsammans med fluffiga sommaraster en vecka nu och de ser lika fina ut. Förra vintern glömde jag en alunrot som jag planterat i en läckande vattenkanna utomhus i zon 4. Den har klarat ordentlig kyla och hastiga upptiningar åtskilliga gånger, torka och nästan drunkning. Kom fint i våras och har fått stå kvar i kannan hela denna säsongen också, verkar må prima.
  Ha det så gott
  Anette

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.