Årets sommarplåga

Det har varit så varmt och torrt den här sommaren att varken knott, mygg eller fästingar varit någon stor plåga. I stället har jag förfasat mig över den otroliga mängden av bladlöss...


När det såg ut så här på blodplommonets mjuka nya grenar då blev jag faktiskt förtvivlad. Såpvatten ja, men det tog flera dagar att få bort eländena.

Blodplommonet är ett träd som är så vackert och jag plågas också av att inte få till "den där" bilden. Det finns ingen vinkel där jag får fram skönheten som jag ser när inte kameralinsen är emellan.


Ni får försöka tänka er hur vackert det är när solen strålar in på kvällarna. Eller en skuggig dag när färgerna på de delikata bladen vägrar att låta sig släckas. Eller djupet som ögat uppfattar där det står på "krönet". Oavsett vilken vinkel jag försöker fota det från så blir resultatet platt, platt, platt.

En bild som i alla fall ger en aning om hur det ser ut på riktigt fick jag faktiskt i våras. Håll till godo.


Men nu ska jag inte plåga er mer med mina försök att få en rättvisande bild på blodplommonet. Titta in till Hélena och Blommig Fredag och se andras sommarplågor i stället.


12 kommentarer:

 1. Oj, hjälp så många löss! Jag börjar inse att jag nog haft tur som inte haft så mycket problem med löss i år som många andra. Härlig färg på det lilla trädet. Ha en skön helg/ Kram Titti

  SvaraRadera
 2. Svar
  1. Jaa, obeskrivligt äckligt. Och de kom så vidrigt snabbt, en dag var det bara fullt på kvistarna.
   Men,,,, fascinerande vacker färg på dem

   Radera
 3. Jag avskyr löss, vi har också haft en hel del, tom på stormhattar som inte brukar ha det. Ha en fin veckohelg. Carita

  SvaraRadera
 4. Vissa växter, ja, kanske just de mörkbladiga är jättesvårt att fånga på bild, särskilt när det inte finns en lugn bakgrund. Jag kämpar med höstsilveraxen 'Brunette' men det vill sig inte. I verkligheten är de underbara. Fast dina bilder är jättefina.
  Marta

  SvaraRadera
 5. Löss buhuu min Stormhatt drabbas av det varenda år, funderar faktiskt att ta bort den, och det hjälper inte hur mycket jag än sprutar.
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 6. Hmmm, ja det var en rejäl samling med löss! Hoppas de gett med sig nu! Ha en skön helg! :) Mia

  SvaraRadera
 7. Ja fy, nästan så där såg mina körsbärsträd ut, man blir ledsen o då man upptäcker lössen både här o där.
  Men det verkar höra till sommaren det också! Jag har börjat planera in det ;)
  Vilket gulligt träd!
  Ha det gott o trevlig vecka, hälsningar Ewa :)

  SvaraRadera
 8. Det var en väldig koloni. Tur att du fick bukt med dem. Här har larver av olika slag varit mer besvärande.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 9. Men vilken helt fantastisk bild det blev av det! Otroliga färger, vackert, som en riktigt läcker tavla. Men sen att det är löss, gaaahhh.....Vi hade löss i början men sen försvann dom och sen var det inga mygg. Men NU, jösses, massor och dom är stora som helikoptrar. Och jo, man ser hur fint trädet är!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 10. Usch, vilka mängder med löss! Förstår att du kände dig förtvivlad.
  Vissa träd (särskilt de med röda blad) är svåra att fota rättvist. Jag försöker och försöker med både blodbok och paradisäpple men det blir inte bra.

  Kram, Karin

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.