Vårfrestelser

Får jag fresta med en tillbakablick (och en framåtönskan) på vårens fina snödroppar.


 Det är nu, innan vintern kommer som lökarna ska ner om man vill ha dessa härliga blommor i trädgården till våren.

Jag har haft snödroppar i trädgården så länge. De sprider sig långsamt och i skräphörnet, där jag kastar frökapslarna för att slippa få "för mycket" snödroppar i rabatterna, är det numera en vit matta på vårkanten.

Fler vårfrestelser hos Hélena i BLOMMIG FREDAG

17 kommentarer:

 1. Avundsjuk, ja jag är avundsjuk, inte en snödroppe här inte, har försökt några år nu, men bättre att sätta lökar som kommer upp.
  Kanske provar någon gång igen, för de är så fina. Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Vita matta av snödroppar... ja , det var minsann en frestelse av stora mått. Låter helt underbart!
  Ha det så gott
  Anette

  SvaraRadera
 3. Jag har inte heller haft någon tur med snödroppar. Några få har överlevt och det är en fröjd att se dessa på våren.

  SvaraRadera
 4. Jeg tror jeg må skaffe meg noen slike :)

  SvaraRadera
 5. Snøklokker er bare så vakre!

  Ha det godt!

  Klem, Marit

  SvaraRadera
 6. Jaa, man gläds verkligen när de första snödropparna visar sig. Trevlig helg och Kram från mig! Ska du har några nya utmaningar vad det gäller trädgårdsfärger??? det var så kul tycker jag! /Lotta

  SvaraRadera
 7. Låter lovande att de sprider sig så. Hoppas de gör det även här för jag vill ha massor! Vackra bilder!
  Trevlig helg!
  Ulrika

  SvaraRadera
 8. Härligt med vårens tidiga budbärare. Våra snödroppar fanns i trädgården nå vi köpte huset. Jag har flyttat runt på en del lite nu och då för att sprida ut dom. Ha en fin helg.Carita

  SvaraRadera
 9. Det låter underbart med en vit matta av Snödroppar! Så många har jag inte ännu att de bildar mattor, men de sprider sig lite varje år och det är jag så väldigt glad för. Ha en skön helg/ Titti

  SvaraRadera
 10. Tänk det kom ett doftminne farande när jag läste :) Att ha en vit matta att vila blicken på och plocka från känns som en lyx. Jag har genom åren fått till ganska många lökar som jag sprider ut i olika lägen. Numera blommar de länge, länge. Vackra bilder!

  Ha en riktigt skön helg! Carina

  SvaraRadera
 11. Visst längtar man redan! Snödroppen blir man ju så lycklig över när den titta fram. I år har jag satt mer lökar av de dubbla så får vi hoppas att den trivs. Längtar tills det blir "snödroppsmattor" hos mig, men det dröjer nog. Ha en fin helg. /Anette

  SvaraRadera
 12. Snödroppar på våren är verkligen lycka. Ska nog köpa lite lökar i år och försöka få ner, för jag har varit dålig med det senaste åren. Det är kul med något nytt ibland.

  SvaraRadera
 13. Vakre:-) Nå som jeg har skjønt at de trives med litt fuktige forhold, prøver jeg igjen og håper de kommer opp til våren!

  SvaraRadera
 14. Snödropparna, det är våren det. Man vill att tiden går fort tills det blir vår igen. Trevlig helg!

  SvaraRadera
 15. Jag kommer nog inte komma mig för att höstså i år heller, fast jag gillar när vårblommor pryder gräsmattan innan det är dags att börja klippa gräset!

  Sv: Ja för att respektera de som röstat på SD, men jag tycker verkligen inte vi ska låta partiet ”mogna”. Ett parti med så tydliga och djupt rotade kopplingar till nazistiska rörelser borde snarare förbjudas. Det är inte ett barnslig och omoget parti, det är ett djupt rasistiskt parti och jag har full förståelse för andra politiker som inte alls vill vara nära SDs förtroendevalda. Jag respekterar anhängarna och väljarna, men har inget alls över för de som väljer att bli förtroendeval för det här partiet. Då har de tagit ställning att det här är den politik de står för och då får de stå sitt kast!

  SvaraRadera
 16. Åh, jag blir alldeles galantofilisk! :) Ha en skön söndag! :) Mia

  SvaraRadera
 17. Underbara snödroppar, så söta. Kram

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.