I väntans tider

Mitten av juli och några knoppar har dragit till sig blickarna under flera veckors tid. Det går sakta, sakta, sakta framåt.

Klematis, du vackra men så svårflirtade. 

En nyhet i trädgården i år, en mörkröd klint (en blomma har ju redan slagit ut)

Solhatten är som en liten krona

Det finns fler växter som inte kommit fram till blomperioden ännu, tänker på flox, dahlia, rosor (ja, rosorna här är sena), kärleksört, bolltistel, astilbe. Jag undrar om inte väntan och längtan är minst lika härlig känsla som glädjen när blommorna väl har slagit ut.

 

7 kommentarer:

 1. Håller med! Man går och väntar och "trånar" för att få se de vackra blommorna så den tiden är oftast bäst. För ibland blir man besviken, hihi.
  Visst är den vacker klinten. Måste få hit någon klematis också. Kanske kan få klättra i plommonträdet?!
  Ha en fortsatt fin semester.
  KRam Elzie

  SvaraRadera
 2. Var sak har sin tid ;) Men visst blir man otålig när knopparna aldrig vill visa färg. Ser fram mot resultatet!
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 3. Roligt att studera knoppar, det är fina konstverk.
  Sommarkram!

  SvaraRadera
 4. hej tackar för titten hos mej!,,Ja jag vet inte om det blir samma färg som moderplantan eller om den byter skepnad..Jag har inte så många aklejor.. bara en vit dubbel Nora Berlow,,o en rosa som jag har fått o den har inget namn.Så det är inga som kan sprida sej..Fin mörk klint.Solhatten har jag också..ny för i år så vi får se hur den blir.

  SvaraRadera
 5. Fint att se det knopparnas skönhet. Själv är jag inte riktigt lika tålig. Jag vill att allt öppnar sig NU! De är ju försenade ändå! /Anja

  SvaraRadera
 6. Ibland är det så att jag kan tycka att knoppstadierna är minst lika fina som de utslagna blommorna! Men det är så klart väldigt fint när man får se så fina bilder på knopparna, kanske bidrar det!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 7. Tur att det finns bra bloggare som bjuder på sin blomsterprakt i alla fall så ögat får njuta - väntar nu med spänning på den röda klinten, som jag ännu inte lyckats se i verkligheten!

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.