Borstnejlikor


Mörkröda borstnejlikor är spektakulära tycker jag. De har kanske inte så spännande mönster men de lyser verkligen upp.

Och när de smiter ut i övriga rabatten och blandar sig med irisens blad är de fridlysta för plockning. Det finns inget som får mig att vilja rensa här.Faktum är att flera borstnejlikor verkar trivas bland andra blommors blad. Eller har funkian fått en ny sorts blommor?5 kommentarer:

 1. Håller med dig, en sån vacker kombo kan man ju bara inte rensa bort!
  Har själv sparat några penséer på ingången som frösått sig otroligt - men dom småblommiga är ju så näpna!!

  SvaraRadera
 2. Vad vackra de är, tror inte jag har sett sådana tidigare.

  SvaraRadera
 3. Fina kombinationer. Borstnejliken är underskattad tänker jag. Fin doft, lätt, bra snittblomma och en riktig mormorsväxt. Fina färger du fått eller lyckats isolera :-)

  SvaraRadera
 4. Härligt med växter som liksom klarar sej på egen hand, och själva söker sej till den plats där de både trivs bäst och ser bäst ut! :-) Och på köpet får man såna där underbara "samplanteringar", som man ju förmodligen aldrig hade kommit på själv att försöka få till. Tjusigt!!!

  Det där du funderade på kring färger, och om alla verkligen ser färg/nyanser på samma vis osv. Det är jag helt övertygad om att vi inte gör! Be till exempel min man att peka på en rosa blomma i rabatten, och han kommer garanterat att peka på en som är orange! ;-)

  SvaraRadera
 5. Borstnejlikor är underskattade, jag tycker dom är så fina! Och dina var ovanligt läckra!
  Agneta kram

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.