Rosenrabatten och katten

Igår åkte vi bort till Melldala handelsträdgård, som ju har specialiserat sig på rosor. Vi skulle väl inte köpa, men jag ville titta på honungsros eller någon annan fin klättrande. Ja, ja - det slutate med att vi hade köpt 8 st nya rosor och 3 säckar jord, och med oss hem hade vi också ett beslut om att utöka rosenrabatten.


De inhandlade rosorna står i krukor och väntar. Ni ser grannens björkar i bakgrunden - det tar tid att gräva sig igenom rotsystemet... Rabatten ska bli halvcirkelrund och fortsätta till höger om berberisen. Floxen är redan flyttad, men tayberryn i mitten får stå kvar i sitt taggiga sällskap. Några av de gamla rosorna 'Alain' ska flyttas till den utökade delen av rabatten och de nya ska placeras ut mellan de gamla. Vi tror och hoppas att blomtiderna inte är riktigt samma och att vi därmed får en lång och omväxlande blomningstid i rosenrabatten. De nya är gula 'Gripsholm', röda 'HC Andersen' och brunröda 'Hot Chocolat'.

Lilla katten säger att det är bra att ni gräver, då blir det mer lucker jord till mina toalettbestyr. "Jag ligger här och vaktar medan ni jobbar."

 

De vita 'Swany' får inte vara med i nya rabatten. De trivs så bra uppe på kanten av etagen, så dem flyttar vi inte. Dessutom är de mer av marktäckande variant, så de passar inte i den smala rosenrabatten.1 kommentar:

  1. Hej Charlotta!
    Det slutar oftast med att man har med något hem som man inte tänkt från början. Hot chokolate är så fin i färgen. Kommer bli fint.
    Ha det bra /Marika

    SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.