Fyra fjärilar

Fjärilar är nästan lika viktigt som blommor för att trädgården ska kännas levande och blomstrande. Idag har jag "fångat"  fyra - ja, fångat på foto alltså. De flesta är ju så snabba och undflyende så att det inte går att närma sig med kameran.

Först den i år så vanliga amiralen. Nu har den hittat till den underbara dahlian 'Joyful investment'. De är inte riktigt färgmatchade... men det förlåter jag gärna.Luktgräsfjärilen fladdrade runt länge och retades, men slog sig småningom ner på de snart överblommade krolliljorna. Nässelfjärilen är alldeles nykläckt, så fräsch och fin i kanterna. Festar på borstnejlikorna, de är riktiga fjärilsmagneter.
Skogspärlemorfjärilen (tror jag det är) hittade också till borstnejlikorna. Den stannade inte länge, trivs kanske inte i trädgårdar egentligen.En vecka kvar till semestern nu. Mina planer, än så länge, är att bara sitta på trappen och njuta... hoppas på många fler fjärilar då.

♥ ♥ ♥

6 kommentarer:

 1. Beautiful butterflies!I love them!

  SvaraRadera
 2. Fina bilder! Kul att du lyckades:)
  En vecka kvar här också. Så skönt att veta att man har allt framför sig.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 3. Så fint. Här har jag faktiskt inte sett så många fjärilar i år men jag hoppas dom dyker upp. Ha det fint. CArita

  SvaraRadera
 4. Det börjar synas fler Fjärilar den här tiden och du har lyckats riktigt bra med att fånga dem på bild. De är helt underbara med sina vackra färger.Önskar Dig en fin semester när du börjar den.Ha det gott/Margareta

  SvaraRadera
 5. Hej Charlotta!
  Inga fjärilar fortfarande, saknar dem. Fina bilder.
  Ha det gott /Marika

  SvaraRadera
 6. Det är lättare att fånga fjärilarna med kameran än med fjärilshov.

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.