Vi lyfter blicken

Jag tycker om att gå nära och fota detaljer men jag har ett litet projekt att försöka hitta även vidare motiv i min trädgård. Jag letar vinklar och vyer och försöker komma på vid vilken tidpunkt ljuset är bäst för att ge min omgivning rättvisa.

Rosenrabatten sedd från, ska vi kalla det "äppellunden". Mitt på dagen med ljuset från söder.Den lilla hörnan där jag har tagit för vana att placera den gulblommande dahlian har fått en liten upprensning i år. Dagliljorna har delats och jag har planterat in flox för att få blommor även senare på säsongen. Hur bra gick det när floxen börjar blomma redan i mitten av juli...?Källargången ser nästan helt blomfri ut... men så är det inte alls. Här blommar bergormroten, allium, blåmunkar, dahlior, alunrot, edelweiss, funkior och inte minst lavendeln uppe på kanten till vänster. På bilden är den skymd av solrosens stora blad bara.


Men katten syns ju bra... och han är väl en iögonfallande prydnad i sig. ;) Han spanar nog in alla humlor som surrar kring den rödblommande alunroten som fortfarande är i blom.

5 kommentarer:

 1. Så härligt det ser ut hos dig. missen gillar värme ser jag
  ha en fin vecka
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Väldigt vackra bilder. Vid källargången kan jag väl tänka mig alla växter som du nämner fast dom inte syns just nu. Ha det fint. Carita

  SvaraRadera
 3. Floxen trodde jag också var en höstblomma, men de blommar för fullt. Vackra bilder från din trädgård.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera
 4. Jag föredrar också närbilder men har nu backat lite för att få med "vyer" men det blir inte så bra som jag tänkt mig. Kameran och jag är inte riktigt överens där - den fokuserar på helt andra saker än vad jag gör. Undrar ibland vad jag tog en bild på, egentligen ...

  SvaraRadera
 5. Härligt med en äppellund! :-D Vi har bara ett äppelträd kvar nu, men brakar det inte ihop under all frukt som är på gång på det, så ser det ut som om vi ska kunna vara självförsörjande på exempelvis äppelmos en lång tid framöver. :-)

  Förövrigt tycker jag, av det man kan ana från alla dina foton, att du verkar ha som en egen park hemmavid! En helt underbart vacker, genomtänkt och välskött trädgård! :-)

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.