Fjärilssamling

Jag "samlar" på fjärilar, eller fjärilsmöten snarare.

 


 


 


 


Många har jag fångat i lavendeln. Men nu är lavendelns storhetsdagar över så nu blir det nog dahlior och solhattar som blir de bästa fångstblomstren.

Fast jag vet inte vilka fler fjärilar jag ska fånga? Jag har sett en "vanlig" stor pärlemorfjäril, men den silverstreckade jagade iväg den så jag gissar att den kommer jag inte att kunna fånga (på bild). I augusti väntar jag förstås på amiralen som brukar flyga här. Och kanske också sorgmanteln som har varit på besök något år.

Jag kanske får skaffa mörkerutrustning och leta nattfjärilar om jag ska utöka min samling?

3 kommentarer:

 1. Åh, vilka underbara bilder du bjuder! Ja, och visst handlar det om möten... Vackert, vackert!
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 2. Jättefin samling av fjärilar. Tyvärr är lavendeln i det närmaste utblommad även hemma hos mig och idag blev det endast någon humlebild när jag försökte mig på insektslivet framför kameran. (Nu knatade jag förvisso runt i trädgården och fick ytterligare några bilder men de hade ingen koppling till lavendeln.)

  Högsommaren för med sig en insekt som ger en härlig ljudmatta i bakgrunden. Gräshopporna är lättare att höra än att få fast på kamerans minneskort. De fick ackompanjera min promenad idag och jag tog tacksamt emot deras ljudliga signaler om liv i undervegetationens gömmor.

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.