För varmt för fjärilsjakt

På eftermiddagen var det till och med för varmt för fjärilarna. Men på förmiddagen såg jag både citronfjärilar och påfågelögon.


Citronfjärilarna är verkligen skygga och det är svårt att komma nära. Bilden ovan har jag beskurit hårt.Romantisk touch med fjäril i pelargonenLäcker silhuettkänsla i motljus. Stjärnflockan är kanske huvudmotivet?Men den stackars alliumbollen har inte någon chans, fjärilen dominerar totalt.


På kvällen kom äntligen det svalkande regnet. Temperaturen sjönk från 33 till 26 på en kvart (eller det var kanske en halvtimme?) Tänk att 26 grader i skuggan kan kännas svalt...

Efter regnskvätten fick jag ändå gå en runda med vattenkannan, för det var verkigen inte mycket som kom, det bara svalkade.

3 kommentarer:

 1. Nog är det varmt allt men det går att njuta i skuggan som tur är. Här kom det jämt å att stenarna blev blöta. vattna får jag göra med massor det dammar i land och kruka. Spar med landen varnas ju för mer regn i veckan. inte så där kul men det behövs så man får väl gilla läget.
  Det är ju tur att fjärilar gillar värmen i alla fall. Det blir nåt fint att titta på från skuggan
  Ha nu en fin och bra vecka
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Oh, I love your butterflies !!
  Beautiful photos !!
  Greetings

  SvaraRadera
 3. Jo det där med blomfluga stämmer kanske men inte inte heller så bra när jag läser om den, finns nog någon annan sort då som jag inte hittar. Vi var lite tveksamma men en del är stora som getingar, därför kallar vi dom bäbis bin. Ja ja inte vet jag får forska vidare.
  Kramen Meta

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.