Små flygande varelser


Alltid är det något litet kryp eller flygfä "i vägen" när man ska fota blommor. Den här fick bli motiv i stället för störning. Söt va'?

Annars var dagens fotoprojekt att fota humlorna som festade på dahlian "Joyful Investment".Och som jag stod där med kameran i handen så skruttade en liten flygfärdig rödhake förbi.


Jag jagade väl inte direkt ut den på vägen, jag följde bara försiktigt efter med teleobjektivet i fullt utskruvat läge. Lugn, det kom ingen bil. Och ingen katt heller.

Däremot skuttade det förbi en hare. Det är väl den som har ringbarkat min magnolia så den får inte vara med (inte ens om jag hade hunnit fota den).

7 kommentarer:

 1. Ibland kan de där djuren verkligen vara i vägen! Jag lyckades inte få ett enda foto på min kransveronica förra året då den konstant var invaderad av humlor!
  Bara att gilla läget :D

  //Veronica

  SvaraRadera
 2. Beautiful pictures !!
  Greetings

  SvaraRadera
 3. Vad mycket humlor.
  Angående mullbär, finns det olika sorter. Min syster har ett, inte alls speciellt stort. Stora långa bär, jättegoda. Vi har ett litet nätt träd av ett härdigare slag med små avlånga bär. Också jättegoda. Björnbär är också bra, men man behöver inte avstå mullbär för att det blir för stora träd. Både min systers och vårt är minst tio är. / Britt

  SvaraRadera
 4. En del så'na där flugor blir jag orolig när jag ser efter att ha läst om narcissflugor och myggor som äter upp växter.. Men humlor i överflöd gör mig glad och den lilla rödhakeungen likaså.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 5. Vad trevligt att du också har humlor hos dig. Vi trodde att våra skulle ge sig iväg när vi rev huset men de är kvar och sitter stadigt i min blommor. Det är tryggt tycker jag.Viktiga för livet som de är.Att fota djur är kul. Det gäller att ha tålamod och vara vaksam
  Så fina bilder du visar på din fångst
  Ha en fin och hopp om sommar
  Kram Meta

  SvaraRadera
 6. Och ibland ser man inte insekterna med bara ögat, men när man ser plockar in bilderna i datorn så är dom där! Och din fluga är jättefin, men rödhaken är sötare, min lilla favoritfågel. Det är en riktig sällskapsfågel, den följer med när jag är ute i trädgården, jag känner att någon tittar på mig och så sitter den där! Jättefina bilder!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 7. Beautiful pictures, great macro :)

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.