Du är välkommen


Stora, svarta skogssnigel - du är välkommen in i trädgården. Där kan du smaska på blad som jag slängt på jorden eller på komposten. Eller så kan du och dina få, men fina, vänner långsamt glida fram över den skuggiga gräsmattan.

Men dina elaka bruna kusiner, som jag såg svärma (eller vad de nu gjorde) på asfalten bredvid det nyslagna fältet, mindre än en kilometer hemifrån - de är inte välkomna. Ska jag efter 25 års trivsamt trädgårdspyssel nu behöva övergå till slemsnigelmotande? Kan man hoppas att de äckliga spanjorerna håller sig på åkrarna där borta. Eller kan man till och med hoppas att de där bruna krälande djuren inte var spanska skogssniglar utan något annat i massupplaga? Jag kanske bara drömde en mardröm?3 kommentarer:

 1. Jo du så är det nog tyvärr. Den breder ut sig med en väldig fart om man inte tar tag i det på en gång. Jag har snigelmedel mot mina här har klarat mig ganska så bra mot för de andra här. Det gäller att ta alla stora och pyttesmå så minskar man i alla fall det hela lite.
  Ha det gott och lycka till med jagandet
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Har också upptäckt de stora sniglarna. Svarta är de här oxå än så länge...fast jag vill inte ha dom heller. Hoppas det inte var spanjorer på ingång som du såg!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Hu, jag har dem också i min närhet. Tar dom sig uppför garageuppfarten, då blir jag inte nådig. Men de svarta är helt OK. Jag är bara rädd att de blandar sig och då kan man inte veta vem som är vem. / Britt

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.