Största lyckan

Största lyckan på våren är när blåsipporna slår ut. Det är mina favoriter på våren.

Intill altanen, i en strimma av tidig vårsol, har en busig (läs: ej planterad) blåsippa redan slagit ut. Stor lycka!

Bildmässigt är det inte så svårt att lyckas med blåsipporna. Närbildslinsen (eftersom jag aldrig lagade min kamera med inbyggd macrofunktion) och magläge (eftersom nuvarande kameran inte har vridbar skärm) och så är det bara att klicka.

Trodde jag! Väl inne vid datorn upptäckte jag att kameran verkar ha lagt allra störst fokus vid den avbrutna kvisten. Och visst är den häftig, jag testade att beskära bilden för att få ännu bättre harmoni i kompositionen.Jag vet inte om det blir bättre, eller bara annorlunda. Det blir snart fler tillfällen att fota blåsippor och leka med färg och komposition.

12 kommentarer:

 1. Your first signs of spring are so delicate and beautiful ! Lovely photos !
  Have a nice Sunday :)

  SvaraRadera
 2. Blåsipporna är en av vårens höjdpunkter. De börjar titta fram här också.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 3. Nä, blåsippor är hopplösa att fotografera. Dom och vanligt röda blommor! Men jag tycker du har lyckats utomordentligt bra, jag blir lite avis så där på skoj! Jag kan inte fånga dom, det går inte. Och sen att få rätt färg på dom......Men dom är våren, helt klart! Ett riktigt vårtecken!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 4. Hello, I'm Polish. I really like your blog :)

  SvaraRadera
 5. Grattis till din först blåsippa för året! Nu börjar det snart att löna sig för mig i södra Södermanland att leta efter dessa skönheter. Jag har ett ställe på promenadavstånd från arbetsplatsen och när de väl visar sig där vet jag var jag ska åka för en ännu häftigare upplevelse.

  Och det där med vinklingsbar display på kameran vore ju något att tråna efter. Jag gör mig halvt till åtlöje i mina hemtrakter eftersom jag envisas med macro-fotografering och som minst ligger jag på alla fyra längst marken... Inte så smart i lördags då den där söta lilla tussilagon skulle fotas eftersom det var absolut 100% dammigt i diket jag hamnade i. :-/

  SvaraRadera
 6. Blåsippor är verkligen det absolut bästa med våren. Tycker bilderna är fina, även om skärpan inte är direkt på blomman.
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 7. Älskar också blåsippor och det blir många "liggapåmagen" bilder här också, enda nackdelen är fästingarna som redan vaknat! Fy och blä!!!
  Din sista bild är superfin! ha en fin start på veckan. /Lotta

  SvaraRadera
 8. Den tillhör också de absoluta favoriterna. Den gör sig på bild, men det krävs att man ligger på magen. / Britt

  SvaraRadera
 9. Blåsippor så fina.I vår trädgård finns endast Vitsippa och den är jag så glad över när den börjar blomma/Margareta

  SvaraRadera
 10. Vackra bilder på blåsippan. Ha det gott!

  SvaraRadera
 11. Först kommer den vita snödroppen hos mig men sen vääääntar jag på blåsippan. Du har tagit så fina bilder. Ibland blir de inte som man tänkt sig men vad gör de för det kan bli bättre än man tänkt sig med ibland. Jag missade sista färgen såg jag, Lite mycket här just nu. Tack för denna rundan det har varit skoj att få vara med.
  Ha en fin och skön torsdag
  kram Meta

  SvaraRadera
 12. Avundsjuka inträder ;) Tänk att ha fått vara ute på mage i en underbar blåsippsbacke.... Kolla om du manuellt kan ställa fokuspunkt så att du själv styr var du vill ha fokus.

  Kram, Carina

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.