Övervintrad kuliss

Nu blommar den fina julrosen med fjolåres floxstjälkar som bakgrund.Snödropparna är långblommare. Här står de med fjolårets dvärgastilbestånd som fond.Rosenspirean är en buske som själv brukar få agera kuliss. Nu när bladen spricker får den sin tid i rampljuset.Solen skiner och det är härligt att gå runt och kika. Fåglarna kvittrar och jag såg till och med en nässelfjäril som hade vaknat upp idag. Fjärlien ville inte sitta still för ett porträtt, men blåmesen kom modigt fram och poserade.


10 kommentarer:

 1. Visst är det härligt med våren. Idag är det riktigt fin väder, så man kan vara ute och njuta. / Britt

  SvaraRadera
 2. Visst är våren härlig och nu bryter solen igenom molnen här också så det ser lite skönare ut trots den kalla vinden som vi har. Ha en fin helg. Carita

  SvaraRadera
 3. Vilken vacker Julros.Man kan inte säga annat än att vi har en underbar årstid nu när allt är på gång.Man märker det tydligt även på de småfåglar som är i trädgården de verkar på dem som de har vårkänslor.Ännu dröjer det här innan man får se någon Fjäril men i sinom tid så kommer de.Blåmesen blev riktigt fin på bild men han har ju också så underbara färger.Ha en trevlig fortsättning på helgen/Margareta

  SvaraRadera
 4. Visst är det härligt så här tidigt på våren, både nytt och gammalt samspelar på ett underbart sätt.
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 5. Det är härligt att höra fågelkvittret, när man kommer ut. Efter en liten solglimt igår eftermiddag regnar det idag. När det slutat ska jag se hur långt den ljust skära spirean hunnit - tror inte den kommit lika långt som din. Jag tycker våren är riktigt spännande.

  SvaraRadera
 6. Wonderful spring photos !!
  Greetings

  SvaraRadera
 7. Fina foton och fint med vårgrönska och vårblommor som möter fjolårets vinterståndare i bakgrunden. Väntar också på att fjärilarna ska vakna. Det är speciellt när man ser de första.
  Kram Anna-Karin

  SvaraRadera
 8. Fjolårets trädgårdsrester kan definitivt göra sig bra fortfarande. Snart ska förvisso det vissna tas bort för att göra plats för färskare grödor. Din fina bild på julrosen lyfter kollektioner med bilder. De knoppande bladen på rosenspirean påminner mig om att det alltså snart är dags att tukta min lilla "häck" med spireor jag har framför en av husets uteplatser. En hektisk tid i trädgården har nu sin start...

  SvaraRadera
 9. Det har varit lite grått och trist ett tag nu, men idag skiner solen. Din Julros är så fin, står upp snyggt, och poserar villigt. Mina hänger för det mesta längs marken. Ha det bra, hoppas på en fin Påskhelg!

  SvaraRadera
 10. Mycket vårkänsla hos dig och rosenspirean så fin.

  Ha det så gott i påsk
  Anette

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.