Den första är alltid speciell

Blir varje gång så förvånad, när den första blomman tittar fram. Tänker åhhh, vad tidigt. Sen kikar jag i fotoarkivet från förra året och upptäcker att jag fotade första lungörten redan 9 mars förra året. Samma sak med blåsipporna. Det är en vecka senare i år än förra året för båda dessa vårmarkörer.

7 kommentarer:

 1. Åhh lungört! Det fanns i vår trädgård när vi flyttade in, men inte nu längre :o Den är så söt.
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 2. Har också lungört. Gillar den eftersom den kommer så tidigt och för att den ger de nyvakna humledrottningarna nektar. Fin bild!
  Ha en bra vecka! Anna-Karin

  SvaraRadera
 3. Idag fotade jag blåsippor för första gången i år. Ifjol, på samma ställe, upptäckte jag blåsipporna den12/3. 4 dagar, alltså, men å andra sidan kan sipporna slagit ut i helgen när jag inte hade koll på dem.
  Lungört hittar jag i en annan blåsippsbacke som jag aldrig tittade till 2014. Får nog ta mig dit i år eftersom lungörten har så fint varierade färger.

  SvaraRadera
 4. Ja, det är så olika från år till år och från plats till plats, här verkar det vara lite sent i år fastän vi ingen kyla och snö haft. Det vill inte riktigt komma igång här, men, men.....snart så!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 5. Våren är lika spännande varje år - vad kommer först, hur har det nyplanterade förra året klarat vintern.

  SvaraRadera
 6. Tycker så mycket om lungörten just för att den är tidig, sen falnar kärleken lite längre fram på sommaren när bladen tar över. Fin bild.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 7. Så långt har inte min lungört kommit. Men så sitter den väldigt skuggigt också. Det är verkligen något visst med de där första blommorna.

  Kram, Karin

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.