Trädgårdsfärger #3 - gyllengul

Förra veckan kunde vi se både blå himlar och blåa trädgårdar. Vackert! Blått är en färg som finns med oss året om, både högt som himlen och lågt som gräsmattans hav av scillor.




Den här gången blir temafärgen inte lika allmängiltig. Den gyllengula färgen finns representerad under hela säsongen, men alla vill inte blanda in den i sina trädgårdar. Varför? För att den lyser så klart att den överglänser sina grannar kanske.



Vårkrage

Många gyllengula blommor lyser upp på vår och försommar.



Praktlysingen, som jag odlar som en liten häck, blommar däremot på högsommaren. Den är verkligen en gyllene avgränsare. Det var från början tänkt som en tillfällig lösning, men varje sommar känner jag att det kanske blir permanent ändå.





10 kommentarer:

  1. Man blir så glad på våren när alla gula blommor dyker upp! Lite senare på säsongen övergår min trädgård mest i andra färger. Ha en fin helg. Kram Anette

    SvaraRadera
  2. Krokusarna är fullträff på gyllengult utifrån den definition jag har i huvudet...
    Visst är praktlysing underskattad!? Jag har en granne som också odlar praktlysing som häck och den är strålande fin och stram under en lång tid på sommaren.
    Du tar så vackra bilder så jag undrar varje gång vad jag har i bloggvärlden att göra med mina platta foton. Kanske i vinter hinner jag öva och lära lite...
    Ha en bra helg
    Marta

    SvaraRadera
  3. Vilka vackra solstrålar att glädjas över! En färg helt i min smak så nu får jag ut med kameran! trevlig helg och kram! Lotta

    SvaraRadera
  4. Lysande. Vi behöver något som lyser upp den här tiden. Praktlysing som häck är nog inte så dumt. Den är fin, men den vill gärna ta litet för mycket plats. Fortsatt bra helg!

    SvaraRadera
  5. Underbart med alla gyllengula små solar. Precis vad vi behöver nu i höstmörkret/ Titti

    SvaraRadera
  6. Det var en fin samling av gula växter, finns väl inget bättre än de första krokusarna som tittar upp efter en lång vinter. Ha det gott /Marika

    SvaraRadera
  7. Gult är jättefint. För det mesta. Själv har jag endast trist gult att bjuda på i dag. Och det var nog INTE så du hade tänkt dig dagens utmaning ;)

    Kram
    //Linda

    SvaraRadera
  8. Jag gillar gult jättemycket och har nog mängder i trädgården! Tänk om jag hängt med lite så jag hade vetat temat! Då hade jag ju hunnit göra ett inlägg :)
    Är det lördagar eller söndagar som gäller? Hur får jag reda på färgen??

    Hur som... Ha en skön söndag!

    //Veronica

    SvaraRadera
  9. Gult är inte fult. Och framförallt tycker jag den nedersta bilden är en fotografisk pärla. Vi har denna växt på vardera sida om vår farstukvist och den pryder verkligen sin plats. Denna sommar tycker jag dock att den for lite illa av den extrema torka vi har haft under många veckor i rad. Kanske borde jag vattnat dem...? :-/

    SvaraRadera
  10. Gult må absolutt være med, men må ikke dominere i bedene. Bortsett fra noen praktfulle gule rosebusker :-)

    SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.