Trädgårdsfärger #2 - Himmelsblå

Förra veckan behövde vi inte leta djupt i arkivet  - om vi inte ville. Det var många röda nyanser och inte bara aktuella bilder från den årstiden vi har nu. Lavendia visade t ex mörkröda stockrosor och Marta hade både tulpan och en juliblommande lilja bland sina höströda.

Andra omgången kan, för den som vill, också klaras med en snabb titt utanför fönstret - om nu inte hösten har dragit ett molntäcke över din trädgård. Veckans tema nämligen samma färg som himlen. Välkommen med ditt bidrag, oavsett om du hittar bilder på himlen ovanför, trädgårdsprydnader eller någon av alla underbara blåa blommor som speglar sommarhimlen.


Jasione, mina blåmunkar trivs med fötterna i leran. Blommorna är härligt blå.


Men jag undrar om inte den kaukasiska förgätmigejen är ännu mera lik himlen i sin blåa färg. Titta, "Henry's eye" har ju till och med vita molnstrimmor i sina blommor. De helblå till vänster har tappat den vita kanten när plantan har brett ut sig i sidled. Eller så är det oäkta frö som inte klarar av att hålla sig till färgschemat. Jag tycker det är charmigt när de helblåa blommorna dyker upp också.


10 kommentarer:

 1. Så fina blåmunkarna är. De har en underbar blå färg./ Titti

  SvaraRadera
 2. Eftersom det är min favoritfärg, gillar jag alla växterna. Nu ska jag bara få fram mina också.

  SvaraRadera
 3. Den kaukasiska blå förgätmigejen blommade första gången i år hos mig. Den har en väldigt vacker nyans, som din till vänster på bilden. Den vanliga förgätmigejen är också vacker - den har liksom en sol i mitten.

  SvaraRadera
 4. Härlig förgätmigej. Den med "moln" var ju för läcker. Jag gillar när de gör lite som de vill de kära blommorna. Kram Anette

  SvaraRadera
 5. Vackert blå, vem kan motstå en härlig förgätmigej. Missade premiären med det röda temat. Ha det bra /Marika

  SvaraRadera
 6. Så läckert med den blåvita varianten.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 7. Himmelsblått - ordet är så härligt :) Jasione känner igen namnet men har missat den lilla skönheten :)

  Kram, Carina

  SvaraRadera
 8. Du har så fantastiskt fina blommor, jag som aldrig ägt en riktig trädgård är så fascinerad av alla förtrollande platser som ni som har gröna fingrar kan få till. Himmelsblått är ju en underbar färg

  SvaraRadera
 9. Så vackra bilder! Blått är en härlig färg även på hösten tex. oktoberstormhatt som jag nyss skaffat :)
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 10. Så vackra bilder du visar av min favoritfärg! Hoppas att det är O.K. att komma med mitt inlägg så här långt efter med jag har inte varit hemma! Kram Lotta

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.