Trädgårdsfärger #4 - Umber

Hösten travar på. De röda och gula färgerna förmultnar i ett brunt gytter. Men de bruna nyanserna är också vackra och ännu vackrare blir de om vi benämner dem med ett vackert namn. Veckans temafärg är därför umber.Definitionen av umber är lite oklar, i alla fall om man använder internet som källa för kunskap. Fritt fram för alla vackra bruna nyanser alltså. Mest nyfiken är jag på om ni har låtit denna färg få glänsa under säsongen som gått eller om den bara får synas under hösten.

Pilfinkarna i berberisen, visst är detta umber

Den rödbladiga oxalisen i motljus, här anar jag bruna nyanser

Den rödbladiga alunroten får också rödbruna skiftningar i motljuset

Klar och tydlig brun, är det umber när magnolian vissnar


Det verkar som om många vill förbereda sig och få reda på nästa veckas färg i god tid. För er skull så får jag besluta redan nu att vi letar efter "den lilla lila" i nästa omgång. Men kom ihåg, länksamlingen är öppen för nya inlägg hela veckan. Ingen brådska.

Och länkarna till alla vackra trädgårdar med sina fantastiska färger finns kvar för alltid (hoppas jag). Gå gärna tillbaka och låt er inspireras av färgprakten i gamla inlägg också. Genom att trycka på etiketten "Trädgårdsfärger" längst ner í inlägget så kommer alla inlägg att visas, även förra årets.

9 kommentarer:

 1. Bra att få veta nästa veckas färg i förväg, så kan vi börja leta redan nu. Så vacker din Oxalis är i motljus. Ha en trevlig helg/ Titti

  SvaraRadera
 2. Fina bruna bilder. Ditt förslag satt först myror i huvudet på mig. Jag tänkte på solrosor bland annat, som finns i den färgskalan. Men några sådana har jag inte. Men det gick att skrapa fram litet ändå.
  Vad glad jag blev när du vill erbjuda frön av anisisopen och ringblommor. Det vill jag jättegärna ha. Den ordensblomman jag har på bild har jag fler av. Jag har småplantor av citronverbena (enl mig den finast kryddan). Det är två förslag - är det något du kan tänka dig?

  SvaraRadera
 3. Klurigt och roligt med lite annorlunda färger. Alunroten är fin, och så har du fångat humlan också.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. Vackra bilder på en svår färg.

  SvaraRadera
 5. Mmm, jag är lite sen att läsa alla Blommigfredagsbloggar... Vi får se om jag kommer tillbaka och skriver nåt om Umbra ! Men din anisisop i förra inlägget är ju helt fantastisk. Jag letade efter namn i texten men så plötsligt så såg jag att namnet kom fram när jag förde pilen över bilden! Hur gör man sånt ?

  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte om det är samma i alla blogger-mallar. Men när jag har laddat upp ett foto i inlägget och markerar det så får jag fram en rad under bilden, där kan jag bl.a. ändra storlek, välja om den ska vara höger-, centrerat eller vänsterställd och så finns det "egenskaper". Klickar man på egenskaper och fyller i titeltext så syns det sedan när man hovrar över bilden. Väljer man i stället "bildtext" så kommer texten under själva bilden och syns hela tiden.

   Radera
 6. Blev glad när du skrev att umbra är svårt att få grepp om, för jag har inte något grepp alls om färgen.....Men väldigt fina bilder du visar! Läckert med oxalisen!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 7. Fint med umbra. Magnolian så söt. Ska bli kul art se vad di hittar till nästa tema.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.