Återkommande projekt

Hélena vill att vi visar sommarens projekt i Blommig Fredag. Jag har inte haft något speciellt projekt i år utan väljer att visa ett återkommande projekt varje sommar - dahliorna.

De ska tas fram och dras upp. Rätt plats ska väljas.

Några får stå i krukaandra i rabatten. Det är nog mer tur än skicklighet från min sida om raringarna blommar i rätt tid i förhållande till de grannar de får. Men man lär sig ju från varje års projekt.Och när de väl blommar så är det också ett projekt att hitta rätt vinklar för att få bra bilder.Förutom vinklar är det viktigt att ha fotovänliga grannar i närheten för att bilderna ska bli bra.Och ljuset....
är det inte viktigast av allt?Se bara vad ljuset kan göra åt en kruka med överblommade dahlior.Det kommer nya dahliaprojekt, lita på det. Nu ska knölarna snart grävas upp och förvaras i källaren över vintern. Nästa år börjar det om igen.


Ett annat projekt som jag nyss har dragit igång är säsongens TRÄDGÅRDSFÄRGER. I morgon blir temat himmelsblå och utmaningen är öppen hela veckan.
12 kommentarer:

 1. Nästa år tänkte jag också bli dahliaodlare. Jag har fått frön, så det blir från grunden och jag har ingen aning om färgerna.
  Jag får också en del spam. Mina handlar om att jag ska låna pengar, mest. Jag bara trycker bort dem, men är det med obehagligt innehåll är det väl vettigt att ha ordverifiering, fast det är litet jobbigt.
  Nu ska jag titta efter ljusblått direkt.

  SvaraRadera
 2. Ja det märkte jag i år att dahlior verkligen är ett projekt. Man tycker inte de skulle vara så svårt att placera ut, särskilt inte när man har dem i kruka, men oj. Sen är det ju vattningen... O boy, vad de var törstiga!
  Till nästa år sparar jag bara en knöl. Nån samlare tänker jag inte bli hur tjusiga de än vara må. Jag får titta på dina bilder istället.
  Ha det så gott
  Anette

  SvaraRadera
 3. Härligt sommarprojekt. Dahlia är nog en av mina absoluta favoriter, trots besväret med att förvara knölarna. Blir spännande att se alla himmelsblå blommor i helgen/ Kram Titti

  SvaraRadera
 4. Den lilla georginen var flott!

  SvaraRadera
 5. Dahlior är så vackra, så det är ett kärt projekt att plocka upp och placera ut. Trevlig helg!

  SvaraRadera
 6. Dahlior är jättevackra när andra odlar dom. själv har jag inte tålamod att ta upp och förvara, jag har försökt men inte lyckats så bra så jag beundrar andras dahlior i stället. Ha en fin helg.Carita

  SvaraRadera
 7. Tänker varje år att jag ska ha fler,.. i år blev det två...
  Fina bilder hos dig!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 8. Jag har (ännu) inte lockats in i dahlia-träsket... Det där med att ta upp dem och förvara... Men varje sensommar lockas jag av er andra som visar så vackra dahlior, kanske skulle jag. Hm.
  Vackert, vackert!
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 9. Ja minsann det är verkligen ett projekt. Det är därför jag inte är så förtjust i Dahlior. De är vackra att se på men att ha dom det blir lite väl svårt.
  Ha en fin lördagskväll
  Kram Meta

  SvaraRadera
 10. Det är verkligen ett stort projekt det där med Dahlior. Jag njuter dock bara för det är mannens projekt!

  //Veronica

  SvaraRadera
 11. Bra tolkning och fina dahlior! Dahliorna är ett återkommande projekt :) Tog in mina i veckan... Det blev en paus i avloppsrensandet och istället för att gå in så började jag ta in och skaka av jord. Tidigt men kändes skönt när det var klart. Nu ska de rensas en gång till och packas i tidningspapper.

  Kram, Carina

  SvaraRadera
 12. Dahlior är så fina men har aldrig haft nån själv. Har tänkt så många gånger att köpa men har ännu inte blivit av. Kram

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.