Trädgårdsfärger - VIT


Ingen snö här ännu, men i väntan på det vackra vita lyser jag upp tillvaron med minnen av vackra vita blommor från säsongen som gick.


Det är otroligt så mycket vitt jag hittar. Först kommer vårblommorna: snödroppar, vitsippor, backsippor och krokus. Sedan försommar och högsommar med syrener, liljekonvaljer, vitlysing,  den vita floxen.

Om jag har några favoriter som sticker ut lite extra, så är det nog ändå trädpionen och magnolian. Deras extotiska blommor fångar mitt trädgårdshjärta och jag kan inte se mig mätt på dem. Tänk, tänk att de vill slå ut sina vackra blommor hos "lilla mej".


Nästan alla har någon liten detalj eller skiftning i en avvikande färg. Blåfloxen skiftar aningen i blått, vitsipporna lite svagt grönt, fänrikshjärtat har en liten lila topp, krokusens ståndare är knallgul, trädpionens mitt är mörkt violett. Trots det så är de vita i mina ögon.13 kommentarer:

 1. Så mange hvite skjønnheter! Hvitt er så rent og delikat. Passer sammen med alle andre farger. Gjør seg alene, synes godt men er ikke dominerende. Man må jo bare elske hvitt:)

  SvaraRadera
 2. Den här gången var det inte svårt att hitta bilder. Det var det förra gången för mig. Men vitt finns det gott om. Och du har samlat så fina bilder också! Vit buskpion - drömmen! Och du, den här veckan kom jag med mitt inlägg på rätt dag - du ser, det finns hopp även för de saktfärdiga.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 3. Det är något "fräscht" över vitt. :)

  SvaraRadera
 4. Ja, vitt var ganska enkelt att hitta. Det var svårt att välja. Vit buskpion har jag nog aldrig sett, men det låter fint. Dubbel vitsippa väcker vill ha-känsla. Floxen med sin annorlunda färg också.

  SvaraRadera
 5. Jättemycket fin i vitt! Mycket inspiration här.
  Ha en skön lördagskväll
  Kram Maria

  SvaraRadera
 6. White color is beautiful. In the garden looks great !
  Have a good weekend !
  Greetings !

  SvaraRadera
 7. Härliga kollage du har. Det är nåt speciellt med vita blommor blir liksom extra varm i själen när jag ser de.
  Ha en skön helg
  Kram Madde

  SvaraRadera
 8. Vitt skulle jag vilja ha mycket mera av i min trädgård!
  Kram

  SvaraRadera
 9. Och nu sitter det röda krysset där igen, är det inte konstigt! Dom andra har inget rött kryss.......det spelar ingen roll men jag undrar så vad jag gör för tokigt!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det röda krysset visar bara att det är din länk. Du har inte gjort något tokigt, tvärtom helt rätt. :)
   Kram Charlotta

   Radera
 10. Beautiful are your white flowers photos!
  Greetings from Holland, RW & SK

  SvaraRadera
 11. Många, vackra vita blommor hos dig... är det en dubbel vitsippa? Vill ha!!

  SvaraRadera
 12. Charlotta! vad roligt med ett tema! Detta har jag missat! Vad gäller? Snyggt med vita blommor ... en av mina favvofärger!

  Du får gärna svara på min sida så jag inte missar infon ;)

  Kram

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.