Tuffingar

Dahliorna är tuffa, som klarat flera frostnätter (under täcke visserligen, men ändå) och fortsätter att blomma och blomma.


En annan tuffing är mattram, dyker upp där man minst anar det. Som ett ogräs...?  Njaeeee, de är så fina med sitt gulgröna bladverk så de får gärna slå rot i gruset t ex runt en kruka. Ser att en fingerborgsblomma har slagit ner sin rosett där också. Då blir det höjd i "ogräs-oasen" nästa år. ;)


Tidlösan har jag försökt utrota, men se det går inte. Den är alldeles för tuff för det. Egentligen tycker jag den är fin, men hos mig blir de så rangliga och bara lägger sig ner. Det gäller ju framför allt bladen på våren och det är då jag går bärsärk och rycker bort allt jag ser. Men på hösten så kommer blommor i alla fall och då blir jag alltid lika glad.

Se fler tuffingar i  Blommig fredag  hos HélenaI morgon bitti och veckan som kommer är det GULT  som gäller för den som vill vara med och titta i arkivet efter  trädgårdsfärger.


13 kommentarer:

 1. Håller med om dahliorna, de bara fortsätter att blomma som om hösten inte kommit än. Men snart är det dags att plocka in den största buketten ever innan frosten tar dem, då kan du njuta av dom inne ett tag till!
  Ha en skön fredagskväll!/Anna

  SvaraRadera
 2. Mattram sådde jag för evigheter sen och den var som sagt tuff men på ett lagomt trevligt sätt. Den sådde sig och skötte sig alldeles förträffligt innan den försvann mååånga år senare. Dahliorna var vackra har precis köpt mina första i år och faktiskt blivit glad i deras stora nästan vulgära blommor. Så nu ska rötterna ömt vårdas i vinter :-)

  SvaraRadera
 3. Du har att göra vackra bilder!
  Hälsningar, RW & SK

  SvaraRadera
 4. Vilka snygga Dahlior!
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Absolut är Dahlior underbara Tuffingar! De är fantastiska! Alla mina, eller rättare sagt mannens, strök med i frostnätterna vi hade för nån vecka sedan så de ligger nedpackade så fint i väntan på nästa säsong...
  Den där Tidlösan hör jag både gott och ont om så jag blir verkligen nyfiken för jag har ingen.... Borde nog skaffa mig och göra mig en egen uppfattning...

  Ha en skön helg!

  //Veronica

  SvaraRadera
 6. Vilken härlig färg den blir man glad av.

  Trevlig Helg

  SvaraRadera
 7. Härliga tuffingar, och Mattram är en favorit.
  Ha en skön helg
  Vivian

  SvaraRadera
 8. Her var det mange tøffinger! Tenk at Dahliaen skinner hos deg da:) Mine knoller ligger i en kasse til,overvintring. Nå ble jeg nesten avensyk:) Ha en herlig helg.

  SvaraRadera
 9. Riktigt härliga tuffingar :) Har en hörna på grusgården där både det ena och det andra frösår sig... visst är det konstigt - man sår i såjord, vattnar och pysslar, men vissa växter föredrar gruset...
  Nu ska jag leta efter gula blommor för att haka på ditt tema med trädgårdsfärger :)

  SvaraRadera
 10. Härliga tuffingar!! Utrota tidlösa?Opps de står på min önskelista:)
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 11. Ja, dahliorna är verkligen tuffingar! Och än en gång tänker jag att det är konstigt hur olika klimat man kan ha bara några meter bort i olika delar av en trädgård. Vi hade -0,5 grad för ett par veckor sedan. Alla dahlior dog, trodde jag. Men några krukor som stod vid en vägg hade klarat sig när alla andra förvandlades till en blöt massa. Det är tufft, tycker jag. Kram Kristina

  SvaraRadera
 12. Enig med tøffingene!
  Jo, tidløsene er litt merkelige og legger seg fort, men veldig vakre når de kommer!

  SvaraRadera
 13. Det finns verkligen många tuffingar i växtriket...=)

  Kram Ninni

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.