Fågelmatarsäsongen

Jag hann inte lägga tillbaka skopan i tunnan förrän första fågeln var framme för att plocka åt sig av de nyinköpta solrosfröna. De vet precis vad som vankas.Men det hann nästan bli skymning innan jag kom in och fick fram kameran. Därför är ISO-talet mycket högt och bilderna korniga.


En liten bofinkshona tror jag att det är. Entita eller talltita, går det att se skillnad på dem?Nötväckan är lätt att känna igen. Vad åpen den verkar vara... Hela munnen full.


4 kommentarer:

 1. Hej Charlotta!
  Visst är det härligt med de små vännerna i trädgården. Här vankas det både nötter och solrosfrön. Hos mig har det än så länge bara varit sparvar, talgoxe och blåmes. Skatorna sitter på marken och äter det som ramlat ner. Nötväckan brukar jag också få besök av, men har inte sett den i höst. Entitan och Talltitan är inte lätt att se skillnad på. Den visar sig inte hos mig, men den brukar besöka dotterns fågelmatare.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvaraRadera
 2. Härligt! En bra plats att mata fåglar på - en som jag kan följa från lämpligt fönster står på önskelistan för framtiden :)

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 3. Men så ytterligt trevligt med lite trädgårdsfågelbilder. Jag vaknar till av ditt tilltag att börja mata de övervintrande småfåglarna och inser att det är dags att plocka fram fågelborden och inhandla käket. För min del handlar det om att tålmodigt vänta tills de hittat fram till min servering.

  SvaraRadera
 4. Jag velar mellan att mata eller inte mata varje år, vi har haft problem med att vi får in möss i förrådet när vi har matat fåglarna. Men jag tänker att jag kanske ev ska sätta en fågelmatare en bit utanför tomtgränsen, blir lite krångligt att mata dem när snön är som djupast bara...men jag får väl ta på mig storstövlarna och pulsa =)
  Kram och trevlig helg!

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.