Surprice!

Jag har aldrig upplevt en så blomfattig augusti. Visst finns det blommor, men det är glest och för det mesta blandat med överblommat, bladverken är vissna, bruna eller fläckiga.

Att då hitta den lilla cyklamen i blom för första gången i rabatten...! Så fin!Jag har sått den från frö och det är 4 år sedan jag drev upp de 10 dyra fröna, av vilka 3 grodde om jag minns rätt.Jag gav upp den för två år sedan då jag trodde att de hade dött. Men i våras minns jag att jag var förvånad över att det inte bara kom blad utan att det faktiskt var en knöl i jorden. Sedan har jag inte tänkt så mycket på den.En riktig läckerbit med fler knoppar på väg.

Jag hoppas att den nu har vuxit till sig och att det inte är den här sommarens klimat som krävs för att den ska blomma. Jag har ingen aning om hur jag ska sköta om den nu.

Ja, inte är det stordådig augustiblomning, men det är en riktigt fräsch liten överraskning i alla fall.

♥ ♥ ♥

7 kommentarer:

 1. Hej Charlotta!
  Cyklamen har jag inte provat, annat än inomhus i kruka, och då brukar de inte bli så långlivade hos mig. Det var en lång väntan, med ett fint resultat.
  Ha det bra /Marika

  SvaraRadera
 2. Vilken sötnos! Näe inte mycket som blommar nu, inte ens dahliorna! Den varma sommaren ställde nog till det...
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 3. Grattis, så roligt att den äntligen började blomma. Ibland tar det lång tid från frö till blomma.
  Jättesöt.

  SvaraRadera
 4. Sikke en dejlig overraskelse :-) Jeg har også nogle efterårs Cyklamen og de har også blomster og ingen blade, mener bladene kommer senere, nu må vi se.
  Mvh
  Lene Bedstemorshave

  SvaraRadera
 5. Men vilken läckerbit, sådana överraskningar är ju jättetrevliga att hitta i trädgården.
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 6. Så fin blomning! Den har ju massor av knoppar också. Jag har flera av hederifolium men tycker inte de har så mycket knoppar. Får nog fundera över placering, gödning och annat som påverkar.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 7. Grattis till din lilla fina cyklamen, du har verkligen fått vänta länge. Tålamod behövs när man odlar sin trädgård.
  Kram

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.