Den som väntar på något gott

väntar alltid så länge...


...ibland kanske för länge?

Fallfrukten blir inte bara mask- och fågelmat. De orörda äpplena blir fantastisk äppeljuice. Len och frisk och alldeles, alldeles underbar.

Underbar börjar också hortensian bli...


Krukväxen från i våras som fick flytta ut, har tagit sig till slut. Den kommer att förgylla både september och oktober och vem vet, kanske en bit in i november också.


6 kommentarer:

 1. Hej Charlotta!
  Ljuvlig hortensia. Köpte en fin mörklila på våren. Den trivdes inte i sin kruka, grävde ner den, och nu börjar den få gröna blad igen. Får försöka övervintra den, fast jag brukar inte lyckas. Hur gör du?
  Ha en fin söndag /Marika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marika!
   Jag har en hortentia som jag täcker med granruskor över vintern och fiberduk på våren när ljuset börjar locka fram de små gröna skotten. Men tyvärr brukar de små skotten brännas ändå och så får plantan börja om och den hinner sällan blomma. Den står nog lite för skuggigt också. Den här nya ska jag putta ner på en soligare plats och sedan hålla tummarna.
   /Charlotta

   Radera
 2. Ja min hortensia har också intagit en ljuvlig färg...äpplen har jag inga men päron i mängder! Kan man musta päron tro?? Tål att testas :)
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 3. Låter härligt med äppelmust :) Hortensian har blivit jättefin och vilken färg sen...

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 4. Det er fint når man får brugt frugt og bær fra haven, men jeg har nu ikke noget imod, at der er lidt til fuglene også.
  Hortensia står så fint langt hen på efteråret, gerne helt ind i november for min skyld :-)
  Mvh
  Lene Bedstemorshave

  SvaraRadera
 5. Höstigt vackert med både äpplen och hortensia - ljuvligt!
  Kram från Titti

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.