Djuren så nära

Jag fyller fortfarande på den stora fågelmataren med frön. Inte för att det saknas insekter för fåglarna att fånga, men jag tänker att det kanske inte är så tokigt att få tag i lite frön då och då också.

Och så lycklig jag blir när stenknäcken kommer på besök. Den har inte visat sig på hela vintern, men nu i varmaste sommartiden sitter den både i fröautomaten och på gräsmattan. Så vacker!
En annan dag var det fjärilarna som gjorde mig lycklig. Amiralen kom till och med och satte sig på min utsträckta hand. Häftigt!Annars är det mest myggor som söker närkontakt. Aj, aj, aj vad de är giftiga i år...


4 kommentarer:

 1. De där myggen kunde man vara utan! Vi har dom till och med på dagen i skuggan. Fåglar och fjärilar vill jag se hellre, fast fjärilarna har varit få än så länge.Men de kommer väl de med:)
  Fina när bilder du tar!!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Hej Charlotta!
  Fåglarna kvittrar och de små sparvungarna har flyttat ut från holken, det är första året ett sparvpar bodde i holken. Det brukar vara blåmesens boplats. En skata går omkring i trädgården, tar sig ett dopp i fågelbadet, och pickar lite i marken. Den är här dagligen på besök. Har en matare med frön och en med nötter kvar ute. Det är inte många fjärilar som syns till, några stora humlor surrar. Myggen slipper jag, och det är skönt.
  Fina bilder av fjäril och fågel.
  Ha det gott /Marika

  SvaraRadera
 3. Fint besøg 😀
  Mvh
  Lene Bedstemorshave

  SvaraRadera
 4. Det är alltid trevligt med besök av bevingade vänner det berikar trädgårdslivet en smula.Ha det gott/Margareta

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.